אקנה בעקבות הפסקת שימוש בגלולות

דיון מתוך פורום  אקנה, פצעי בגרות

13/01/2014 | 23:27 | מאת: חן י

שלום. בעבר נהגתי לקחתי גלולות מסוג "פמינט" וכשהפסקתי הייתה לי התפרצות אקנה. לכן, מחוסר ברירה ובהמלצת רופא נשים, חזרתי לגלולות מסוג "אסטל" שכמובן עזרו. ברצוני להפסיק לקחת גלולות לגמרי כיוון שאין לי צורך בהן (אלא רק לשם איזון הורמונלי). כתחליף לגלולות, הומלץ לי לנסות לקחת 3 פעמים ביום טיפות "שמן נר הלילה" שאמור לעזור לאיזון ולמראה העור. האם הינך מכיר את השמן וידוע לך אם הוא אכן אפקטיבי ויעיל? או שהשפעתו בטלה בשישים בהשוואה לגלולות שהייתי לוקחת? (ברור לי שהתפרצות האקנה ההורמונלית שבאה עקב הפסקת גלולות היא תופעה שחולפת מעצמה אך אני מאד מפחדת לאור מה שעבר עליי פעם קודמת בפנים ואני רוצה למנוע זאת אם ניתן).אם יש לך כמובן המלצות נוספות או פתרון מנע אשמח לדעת. תודה

לא מתמצא בשמנים, ולא מכיר בספרות הרפואית הוכחה שעוזר לאקנה . האופציות העומדות לרשותך מבלי לראות מצב פניך הם :טיפול מקומי עי משחות או טיפול בכדורים או לחילופין טיפול פוטותרפי

מנהל פורום אקנה, פצעי בגרות