טיפול בצלקות ובאקנה

דיון מתוך פורום  אקנה, פצעי בגרות

22/04/2013 | 14:35 | מאת: רוני

שלום רב, אני בת 23 אשר מאז גיל ההתבגרות סבלתי מאקנה "קל" - בעיקר פצעים בודדים לפני המחזור אך כל פצע כזה הותיר אחריו צלקת אדומה על העור שלא עברה. לפני כחצי שנה עברתי טיפול הומיאופטי בהקשר לבעיה אחרת מהאקנה ובעקבות הטיפול נאלצתי להימנע מקיטניות, פחמימות וסוכרים למשך כארבעה חודשים. בעקבות הטיפול האקנה התפרץ באופן חמור ממה שאני רגילה כל השנים והתחילו להופיע לי המון פצעים בעיקר סביב הפה ועל הסנטר. כשחזרתי לאכול באופן תקין זה התאזן במעט אך לא באופן משמעותי. ניסיתי את כל התכשירים, כל הסבונים וכל הטיפולים הנקודתיים שחברות הקוסמטיקה המובילות ביותר ממליצות ועדיין אין שיפור ניכר. אני תלויה במייקאפ באופן יום יומי וזה הפך להיות מטרד לא נעים ובעיקר לא אסתטי. מה האפשרויות עבורי לטיפול באקנה עצמו ובצלקות שהשנים השאירו? תודה רבה!

רוני ערב טוב הטיפול החיצוני במשחות כנראה אינו יעיל למצבך האפשרויות העומדות לפניך הן: טיפול סיסטמי :אנטיביוטיקה , גלולות רואקוטאן או טיפול פוטותרפי טיפול באור כחול ואדום ללא תופעות לוואי וללא כאבים (נעשה עי רופאים) רק כשהאקנה תרפא יש אופציה לטפל בצלקות.

מנהל פורום אקנה, פצעי בגרות