אקנה הורמונלי, מינוציקלין, היריונות וכו'

דיון מתוך פורום  אקנה, פצעי בגרות

07/02/2013 | 10:57 | מאת: מישהי

ד"ר שלום, מצטערת מראש על האורך אבל אני קצת מיואשת.... אני בת 42, סובלת בשנתיים-שלוש האחרונות מאקנה הורמונלי, כרגע בהתפרצות די קשה. לפני כן, גם בגיל הנעורים, היו יוצאים לי פצעים מדי פעם, בעיקר סביב המחזור, אבל מעולם לא היה מצב כזה. (לא יודעת אם זה קשור, אבל יש לי גם בעיית רוזציאה בעור הפנים, די קבועה משנות העשרים-תחילת השלושים שלי). בגיל 40 ילדתי ילד ראשון אחרי טיפולי פוריות קצרים, תודה לאל, והיתה לי אקנה בינונית בטיפול ובתחילת ההיריון. אחר כך היא נעלמה לגמרי לאורך ההיריון,וחזרה רק כמה חודשים אחרי הלידה. בהמלצת רופא עור התחלתי אז טיפול מינוציקלין שמאוד עזר אבל הפסקתי אחרי כחודשיים כשנכנסתי שוב להיריון (שנפל לצערי). עכשיו אני כארבעה חודשים אחר כך והמצב שוב גרוע. לרופאים שהייתי אצלהם אין הצעות מלבד מינוציקלין או רואקוטן, שכמובן אי אפשר לקחת בזמן ניסיונות כניסה להיריון. שאלותיי: 1. האם הפסקת מינוציקלין אחרי כמה שבועות של לקיחה, אם בע"ה אגלה שאני בהיריון, יכולה לגרום להחרפה במצב הפצעים (כפי שטוענים עם הפסקת אנטיביוטיקה רגילה לפני המועד הקבוע, שזה "מחזק" את החידקים בגוף), או שמקסימום הפצעים יחזרו אבל לפחות ללא החמרה? רופא הנשים שלי אמר שאין בעיה שאקח מינוציקלין בינתיים ואפסיק רק עם הודעה חיובית על היריון. וזה יכול להיות אי"ה בעוד כמה שבועות, אבל גם יכול לקחת חודשים ארוכים... 2. האם שמרי בירה יכולים לעזור או שאלה סיפורי סבתא? האם לשלב אותם עם מינוציקלין בינתיים או לקחת לבד קודם? 3. האם יש לך הצעה אחרת? רואקוטן לא אפשרי מבחינתי, והבנתי שאין טעם שאתחיל טיפול באור כחול כי היריון ישבש את זה בכל מקרה וכדאי לשמור טיפול יקר כזה עד לסיום תקופת הפריון בחיי. המון תודה על כל עזרה. אני מאוד סובלת מהפצעים האלה. הם אפילו כואבים קצת

בתחילה חייבים לערוך אבחנה ברורה האם זו הרוזיצאה או אקנה!!!! .בכל מקרה אין אפשרות לקחת תכשירים סיסטמיים אם מתכננת להיכנס להריון ולא הייתי מסתכן בכך. ניתן רק משחות וטיפולים חיצוניים כגון:פוטו. פוטותרפיה יעיל באקנה לא נבחן ברוזיצאה לכן חובה אבחנה מדוייקת.מנסיוני בטיפולים בפוטו ההריון אינו משבש הטיפולים

07/02/2013 | 11:37 | מאת: מישהי

תודה על התשובה המהירה! קודם כל מה שיש לי כרגע זו אקנה הורמונלית ברורה. אני אחרי אבחנה. רק ציינתי שיש לי ברקע גם רוזציאה. 1. מאיזו בחינה אין אפשרות לקחת תכשירים סיסמטיים אם אני מתכננת היריון? גם רופא הנשים, גם רופא הפריון וגם המכון הטרטולוגי אמרו לי שאין בעיה לקחת מינוציקלין עד לכניסה להיריון (ואפילו בשבועות הראשונים, אבל את זה לא אעשה), מבחינת סכנה לעובר. השאלה שלי היתה אם התחלה והפסקה מהירה של מינוציקלין יכולה להזיק לאקנה יותר מאשר להועיל (לא להיריון). 2. מה דעתך על שמרי בירה? יש סיכוי לעזרה לאקנה? 3. איך ניגשים לטיפול בפוטו תרפיה? זה לא דרך קופות החולים, נכון?

מנהל פורום אקנה, פצעי בגרות