לקחת רואקוטן בפעם 3?

דיון מתוך פורום  אקנה, פצעי בגרות

09/12/2012 | 19:20 | מאת: מעיין

שלום דר יורב, כיום אני בת 26,שוקלת 50 קילו.לפני 9 שנים,בתיכון היו לי המון פצעים אז לקחתי רואקוטן מינון 20 או 40 מג למשך 7 חודש ,אני כבר לא זוכרת בדיוק,היתה תקופה של בערך 6 שנים שהפנים שלי היו במצב מעולה,לפני 3 שנים שוב חזרו הפצעים,לא באותה רמה כמו אז,אבל יש ..בכל מקרה לקחתי לפני שנה מינון נמוך של 10 מג למשך 7 חודש (בהתחלה זה היה 20 אבל צכיון שחשדו שזה גורם לי לכאבי ראש אז הורד המינון..)המצב אכן השתפר אבל החזיק מעמד רק ל4 חודשים אחכ ועכשיון שוב חזרו הפצעים.. כשהייתי אצל הרופאה היא העדיפה לא לתת לי רואקוטן מינון גבוה יותר מחשש שאני לא אסבול את זה..למרות שאני גם ככה סובלת ממיגרנות ,אבל אם לכתחילה המינון או זמן קבלת התרופה לא היה מספק אז אולי יש לשקול שוב לתת ,לא? אני באמת רוצה לטפל בזה,יש אולי דרכים אחרות שיועילו באמת בצורה יפה כמו הרואקוטן??

באופן עקרוני ניתן לקחת רואקוטאן פעם שלישית אולם לפי מה שאת מציינת גורם לכאבי ראש ולכן לא מומלץ . הייתי מציע קודם לערוך פרופיל הורמונלי +אולטראסאונד שחלות לראות שהכל בסדר ומשם להמשיך . ישנן אופציות אחרות כגון גלולות , גלולות בשילוב של פוטותרפיה אנטיביוטיקה וכו התייעצי עם רופא העור

10/12/2012 | 22:26 | מאת: מעיין

לא מומלץ לי לקחת בגלל כאבי ראש,האם זה ברמת הנוחות או שכאבי ראש מעידים על משהו אחר שקורה שרצוי להמנע ממנו? אני מניחה שאפשר להתנות את זה ואם מרגישה כאבי ראש מעבר לנורמה אז להפסיק או להוריד מינון ולקחת לתקופה ארוכה יותר,לא? שוב תודה

מנהל פורום אקנה, פצעי בגרות