אקנה בגיל מבוגר

דיון מתוך פורום  אקנה, פצעי בגרות

06/11/2012 | 09:31 | מאת: ח

אני בת 39 ובחודשיים האחרונים, לאחר סיום טיפול במינוצין, חלה התפרצות של פצעים עקשנים בעיקר מסביב לסנטר. רופאת העור רשמה לי רואקוטן 20 מ'ג לפעמיים בשבוע בלבד. האם המינון הנ'ל מספיק ולכמה זמן לוקחים את התרופה במינון נמוך זה? כמו כן, אני לוקחת כדורים לבלוטת התריס (יש לי השימוטו מאז הלידה האחרונה-לפני כשלוש שנים). האם אפשר לקחת רואקוטן במצב זה? תודה רבה

הי בוקר טוב מקווה שידעת את הרופא לפני לקיחת הרואקוטאן ,בכל מקרה ממליץ להתייעץ עם אנדוקרינולוג שלך . לגבי הטיפול: א.בהסתייגות שלא ראיתיך ואנני יכול לתת אבחנה,המינון נקבע לפי מצבך ומשקל הגוף ב. האם ערכת בדיקות הורמונליות +אוטרסאונד שחלות ?

11/11/2012 | 15:26 | מאת: ח

הי ד'ר יורב, בהמשך לשאלתך - אמרתי לרופאת העור שאני לוקחת כדורים לבלוטת התריס. כמו כן עברה על הבדיקות ההורמונליות - תקין וכן אולטרסאונד שחלות תקין. מצב האקנה לא מאוד חמור, בעיקר בסנטר, אך מפריע מאוד. האם מינון נמוך מספיק כדי למנוע את הופעת הפצעים?

מנהל פורום אקנה, פצעי בגרות