אקנה בפנים ובגוף

דיון מתוך פורום  אקנה, פצעי בגרות

25/10/2012 | 15:55 | מאת: עדי

כיום אני בת 16.5, מגיל 13 בערך החלו להופיע פעצי האקנה, בפנים הרבה כתמים אדומים בעיקר באזור הטי, פצעים קטנים וגדולים, אדומים ומוגלתיים. עם השנים האקנה שלי התחילה להחריף והתחילה גם להשתפט לאזור הגב כרגע יש לי פצעים גדולים ואדומים בעיקר בכפתיים ובגב התחתון ובערך בשנה האחרונה גם לאזור החזה, הייתה תקופה קצרה שבה הצלחתי להיפטר מהפצעים בגב והוא היה נקי לגמרי, בעזרת המשחה אקנתרים, אבל לאחר שהפסקתי להשתמש בה חזרו הפצעים והחמירו והתרופה לא עוזרת יותר.. הגעתי למצב של ייאוש והתחלתי להשתמש במינוציקלין במינון של 50 מ"ג. לא הייתי מגדירה את האקנה שלי כחמורה ביותר, היא מאופיינת בעיקר בפצעים אדומים גדולים וכואבים ומידי פעם גם מוגלתיים. השאלה שלי מה עושים?? תוך כמה זמן אני אמורה לראות תוצאות מהמינוציקלין? והאם זה עוזר גם לאקנה בגוף? האם רואקוטן יעזור לי? או אולי טכנולוגיית הIPL? וכיצד אני נפטרת מהצלקות, האם הצלקות האדומות (לא עמוקות) הן בעיתיות להסרה? אשמח לתשובה לכל השאלות שמטרידות אותי כבר זמן מה

השפעה של המינוצקלין לוקת לפעמים מס חודשים במידה ולא תעזור תוכלי לבחור או רואקוטאן או פוטו תרפיה יעודית לאקנה IPLאינה מתאימה לאקנה. לאחר שייסתיים תהליך ההבראה של העור ניתן יהיה לטפל בצלקות לא לפני.

מנהל פורום אקנה, פצעי בגרות