בעיה בנטילת ראוקוטן

דיון מתוך פורום  אקנה, פצעי בגרות

19/01/2012 | 01:06 | מאת: אלי

אני לוקח כבר ראוקוטן בערך חודש ( קצת פחות ) , בהתחלה הרגשתי שיפור מיידי למרות שאמרו לי שבהתחלה תחול החמרה אפילו שקלתי להפסיק את הכדורים כי הפצעים ירדו משמעותית עד שהיו מעט מאוד שיותר כתמים אבל ידעתי שאסור והתחלתי טיפול והמשכתי את התרופה ועכשיו יש שינוי תמידי בפנים שלי יום הרבה פצעים ויום מעט שינויים קיצוניים אתה יודע מה אפשר לעשות ? דבר נוסף זה לגבי גילו בכל פעם שאני מתגלח מתחילים להיות בפנים הרבה פצעים באופן מיידי ( גם במקומות של הגילוח אבל לא רק ) , איך אני מתמודד אם הדבר הזה ? ודבר אחרון השנה אני אמור לעשות בגרות בספורט היא כוללת ריצה של 2 קילומטר כפיפות בטן מתח קפיצה למרחק לגבי כל הדברים אני בעיה לעשות גם אם שימוש בראקוטן אבל הבעיה היא הריצה של 2 קילומטר זה אמור להיות בקרוב ומי שלא עושה את זה עושה עבודה בספורט במקום במקרים חריגים מה אתה אומר אפשר לעשות את הבגרות או לא ? ואחרון חביב יש לי כמה תופעות לוואי היובש בשפתים והקילוף בעור זה תופעות ידועות שיש לי אבל יש לי גם כאבים חזקים בגב בעמוד השדרה בזמן התקופופות בעיקר או נגיד שאני יושב והגב לא על המשענת אלה יושב בשכיבה לא כואב זה תופעה נפוצה או צריך לראות רופא עור ? ועוד דבר סופי לגבי כמות התרופה הרופא עור רשם לי 40 מילגרם ביום ורופאת המשפחה אמרה שהיא חושבת שאני צריך יותר מזה אבל היא לא יכולה לערער על קביעה של רופא מתמחה בנושא הרופא עור לא עשה לי שום בדיקות מיוחדות רק רשם ואמר לי לעשות לפני בדיקות דם בגדול אני רוצה לעלות את המינון האם אתה בתור רופא מקובל נגיד לשתות 80 מילגרם ביום ? ( אני לא שואל אם אני יכול כי זה רק רופא מטפל יודע ) , אני שואל אם במקרים מסוימים נותנים כמות כזו או לא ? ותוספת השינויים הקיצונים במצב הפנים מיום ליום מצריכות בדיקה נוספת או שזה מקובל ? תודה רבה על העזרה .

אלי שלום בעקרון הטיפול באקנה מצריך זמן וסבלנות .הטיפול ברואקוטאן נמשך בין6-8 חודשים ולעיתים נזקקים פציינטים לסבב נוסף כך שחודש הוא טווח קצר מידי.המינון של התרופה הוא בהתאם לסוג האקנה ולמשקלך .יש הגבלה לפעילות ספורטיבית אינטנסיבית .לגבי הכאבים הייתי ממליץ לחזור לרופא העור לביקורת ולבדיקה האם אתה יכול לערוך את הבחינה בספורט בהצלחה

מנהל פורום אקנה, פצעי בגרות