האם זה אקנה הורמונלי?

דיון מתוך פורום  אקנה, פצעי בגרות

23/11/2011 | 10:42 | מאת: ד

שלום דוקטור, אני בת 26, לפני כשנתיים התחילו להופיע לי פצעונים. זה התחיל בפצעונים קטנים על כל המצח ובצידי הסנטר השתמשתי בסדרת מוצרים קוסמטיים שמכילה חומצה סליצילית, גופרית ורטינול ורוב הפצעונים נעלמו, היום הם מרוכזים באזורים מאד ספציפיים: שני אזורים במצח, בצד אחד של הסנטר וקצת בצוואר ובנוסף מופיע פעם בכמה זמן פצע גדול תת עורי על הסנטר. האם מדובר באקנה הורמונלי לדעתך? מה לדעתך יהווה טיפול יעיל לבעיה? אני חייבת לציין שבשנות ההתבגרות היה לי אקנה בינוני בפנים + אקנה קשה בגב, כל האנטיביוטיקות והמשחות למיניהן לא עזרו לי בזמנו, מה שפתר את הבעיה היו גלולות גינרה וראוקוטן שלקחתי במשך כמה חודשים. תודה מראש על תשובתךddddd

הי קשה לי לדעת מבלי לראות מצבך איזה סוג אקנה יש לך . הייתי מציע לגשת לרופא עור לערוך פרופיל הורמונלי ואז לקבל טיפול בהתאם לא מן הנמנע לחזור על גלולות ואו רואקוטאן שוב תלוי במצבך

מנהל פורום אקנה, פצעי בגרות