רואקוטן+ספירונולקטון+גלולות

דיון מתוך פורום  אקנה, פצעי בגרות

27/10/2018 | 00:50 | מאת: גל

שלום, אני בת 24 וסובלת מאקנה באיזור הסנטר כבר הרבה שנים. בנוסף, בגיל 18, קצת לאחר הופעת האקנה הייתה לי התפרצות של שיעור יתר באיזור הסנטר, שטופל עי אפילציה. לאחר בדיקה, נשללה האופציה של שחלה פוליציסטית. בשנתיים-שלוש האחרונות ניסיתי (בהנחייה של רופא עור כמובן) הרבה סוגי אנטיביוטיקות ושינוי סוגי גלולות על מנת לנסות לפתור את הבעיה אך ללא הצלחה. עד שבשנה האחרונה התחלתי טיפול במינון נמוך מאוד של רואקוטן (כדור של 20 מג 3 פעמים בשבוע) בתוספת של שימוש יומיומי בספירונולקטון וגלולות (יסמין). לאחר חצי שנה הפסקתי עם נטילת הרואקוטן (לאחר שהשגתי תוצאה טובה מאוד וללא תופעות לוואי). חצי שנה אחרי הפסקת השימוש, האקנה חזר כאילו לעולם לא הלך. (אציין שבמשך הזמן שהפסקתי רואקוטן המשכתי גלולות וספירו.) רופא העור החזיר אותי לטיפול בראקוטן באותו המינון. השאלה האם כשאפסיק את הטיפול המצב לא יחזור, כמו שקרה בפעם הראשונה ואולי עדיף לנסות טיפול אחר או אינטנסיבי יותר? לטענתו, עדיף ליטול רואקוטן במינון נמוך זה גם לשנתיים מאשר לעבור טיפול אינטנסיבי ומלא של רואקוטן.

בהסתייגות שלא בדקתי אותך ולא ראיתי מצבך נראה שהטיפול מתאים למקרה שאת מציינת

מנהל פורום אקנה, פצעי בגרות