גלולות "דיאנה 35"

דיון מתוך פורום  אקנה, פצעי בגרות

02/08/2010 | 14:55 | מאת: רוני

שלום רב, אני בת 18 וסובלת מאקנה חמור בפנים באיזור הפיאות, בבית החזה ובגב העליון. רופאת העור שלי המליצה על גלולות "דיאנה 35" משום שאני סובלת גם משחלה פוליציסטית ושיעור יתר. שמעתי כי הגלולות מעכבות ואף מונעות את המשך הגדילה והצמיחה (ועדיין לא סיימתי להתפתח), דבר שמרתיע אותי מלקחת אותן. האם דבר זה נכון? (יש להדגיש כי פניתי אליה רק בקשר לפתרון האקנה, ולא לשיעור היתר וכו'.) ואם אכן הגלולות מונעות גדילה והתפתחות, האם מומלץ לקחת רואקוטן? האם יש טיפול אחר?

במקרה של שחלה ציססטית הטיפול המקובל הוא בגלולות דיאנה עם אפשרות לתגבור ע"י גלולות אנדרוקור כל זה בהשגחת רופאת הנשים והעור שלך.אין מניעה לאחר פרק זמן של מס' חודשים להוסיף טיפול ברואקוטן במקביל באם הטיפול ההורמונלי אינו מספק.

מנהל פורום אקנה, פצעי בגרות