טיפול בקיורטן - מינון

דיון מתוך פורום  אקנה, פצעי בגרות

09/03/2018 | 12:17 | מאת: -

שלום, אני בן 26 ושוקל 73 ק"ג. לפני 4 וחצי חודשים התחלתי לקחת קיורטן עקב אקנה קלה בפנים ויותר חמורה בגב. כאשר התייעצתי עם רופא בתחילת הטיפול הוא אמר לי שעליי לקחת 40-60 מ"ג ביום במשך 4-6 חודשים. כאשר שאלתי למינון המדויק ולתקופה המדויקת הוא אמר לי ש"זה תלוי כמה חלק אתה רוצה שהגב שלך יהיה". התחלתי ב40 מ"ג למשך 3 שבועות, ראיתי שבדיקת הדם תקינה ועליתי ל60 מתוך רצון לסיים עם הטיפול כמה שיותר מהר. לאחר מכן הלכתי להתייעץ עם רופאה נוספת, שטענה בתוקף כי עליי לקחת 40 מ"ג בלבד (60 זה יותר מידי לטענתה) ולמשך חצי שנה. בעוד כחודש וחצי אני נוסע לחופשה בה אני אמור להיחשף לשמש ואני יודע שבערך חודש לפני חשיפה לשמש צריך להפסיק ליטול את התרופה. מכאן שעליי להפסיק ליטול את התרופה בעוד מספר שבועות. שאלתי היא האם כדאי בכל זאת להעלות את המינון ל-60 מ"ג בשבועות האלה כדי "לפצות" עד החודש האחרון? אציין שכעת (לאחר 4 וחצי חודשים) הפנים חלקות והגב במצב יותר טוב משמעותית אך עדיין לא חלק לגמרי. תודה!

בהסתייגות שלא ראיתי מצב האקנה שלך אין "פיצוי" ברואקוטאן וקיצורי דרך

12/03/2018 | 12:41 | מאת: --

השאלה היא האם אתה מסכים עם הרופא הראשון שאמר שאני יכול לקחת בין 40-60 מ"ג לפי כמה שאני רוצה שהטיפול יהיה אפקטיבי, או ברופאה השניה שאמרה לקחת 40 מ"ג בלבד?

מנהל פורום אקנה, פצעי בגרות