רואקוטן בטיחותי לחולי צליאק ?

דיון מתוך פורום  אקנה, פצעי בגרות

06/11/2011 | 16:02 | מאת: מאיר

ראיתי באינטרנט מחקר מהשנה האחרונה שמראה שהחומר הפעיל ברואקוטן מגדיל את החדירות במעי הדק, ואת הנטיה לדלקת, אצל אנשים הרגישים לגלוטן. בעיני (הלא מקצועיות) נראה שהמחקר לא חד-משמעי, אבל, כבר הוכיחו שרואקוטן לא מתאים לאנשים עם קרוהן, קוליטיס ומעי רגיז, מחלות שמתבטאות אף הן במעי הדק. יש לי צליאק, האם בטיחותי להשתמש ברואקוטן? http://www.nature.com/nature/journal/v471/n7337/full/nature09849.html

בוקר טוב מאיר הייתי ממליץ להתייעץ עם הגסטרואנטרולוג שך לגבי לקיחת התרופה עם צליאק

מנהל פורום אקנה, פצעי בגרות