נתוח כשקיים חשש ל- crps

דיון מתוך פורום  כאב

28/07/2016 | 10:06 | מאת: דליה

שברתי את שורש כף היד לפני כ 8 שבועות, אני סובלת כל הזמן הן בזמן הגבס והן לאחריו מכאבים קשים ללא פרופורציה לכאב. רופאים בהם התייעצתי חלוקים בדעה אם אני סובלת מ-CRPS. רופא כף היד בדעה כי למרות שבדיקת EMG תקינה הבעיה היא בלחץ על העצב שנתוח התעלה הקרפלית יפתור את בעיית הכאב. האם במצב זה כדאי לנסות את הנתוח או נתוח יחמיר את ה CRPS

31/07/2016 | 09:25 | מאת: פרופ' אידלמן ליאוניד

שלום רב, תסמונת CRPS מתאפיינת בסימנים נוספים בנוסף לתחושת כאב. אני ממליץ לפנות למרפאת כאב לצורך האבחון וטיפול. אך, אם יש אפשרות שניתוח, יחסית קטן, יעזור ואין פרט לכאב תסמינים אחרים של CRPS, כדאי למצות את האופציה של הניתוח. בברכה, ד"ר ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

מנהלי פורום כאב