כאבים באזור צלקת ניתוחית

דיון מתוך פורום  כאב

06/07/2016 | 10:08 | מאת: צעיר

שלום רב ד"ר, אני בן 27, לומד רפואה. ברקע כריתת אדרנל דו"צ- ראשונה בוצעה כריתה מלאה בצד שמאל ב-2011, וכריתה שניה לפני כחצי שנה, עם השתלה של קורטקס בשריר האיליאקוס באגן (ניסיון חדשני לשמר הפרשה כדי לא להישאר HRT כל החיים). הניתוח השני היה מורכב וכלל צוות כירורגי שביצע כריתה, וצוות אורותופדי שביצע השתלה ראשונה מסוגה בארץ. הכל עבר חלק, רק שתחת הצלקת בצד (בערך בגובה ראש הפמור ובהמשך לקו מיד אקסילארי) נותרה ירידה בתחושה, אך זו הולכת ומתחלפת עם תחושת כאב איומה בכל מגע, בייחוד מגע דיסקרימיניטיבי. זה כבר ממש מתחיל להציק לי שכן כל חיכוך קטן מגביר את הכאב, כולל לבישת מכנס או תחתון. האם יש מקום לבירור במרפאת כאב? משהו לשפר את זה או לברר? אין שינוי צבע אזורי או תופעות למעט הנ"ל. אזור השטח העורי הבעייתי הוא כ- 10X5 ס"מ להערכתי. לציין שאני נוטל הידרוקורטיזון כרוני (30 מ"ג/יום) בגלל אי ספיקת אדרנלים. תודה רבה מראש!!

10/07/2016 | 08:24 | מאת: פרופ' אידלמן ליאוניד

שלום רב, לפי התיאור, מדובר בפגיעה עצבית ויתכן שמדובר ב- CRPS. ממליץ לפנות למרפאת כאב לצורך בדיקה וטיפול. בברכה, ד"ר ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

מנהלי פורום כאב