ארכנואידיטיס - סיבות וטיפול?

דיון מתוך פורום  כאב

10/04/2016 | 17:49 | מאת: מיה לילס

שלום, לאחר למעלה מ-5 שנים של סבל רב אובחנה אצלי ארכנואידיטיס כתוצאה מזריקות סטרואידים לגב התחתון. האם יתכן שגם לחץ תמידי של בליטות דיסק על שורשי העצבים הם מקור המחלה? טופלתי בכל (תרופות, פיזיותרפיה) ללא הקלה. הדבר היחיד שעזר זה פרקוסט (20 מ"ג ליום בערך - לפי הצורך ו20 דקות של מתיחה/הרפייה בשולחן/מיטה במכון פיזיותרפיה בבית חולים. הטיפול במיטה הצליח להקל 90%!!! - רק פעם אחת, לצערי. זו הסיבה שחשבתי על השפעת לחץ ושחרור על העצבים). עמדתי לעבור מיקרודיסקטומיה בקרוב (מתוך ייאוש) ועכשיו מבטלת. מה אפשר לעשות? כמובן שיש בידי CT וגם MRI (שם הרופא הראה לי את הדלקת בעצבים כגוש שחור בהשוואה לחתך אחר בו רואים אזור בהיר עם נקודות שחורות ברורות). ביקשתי לנסות CANNABIS מספר פעמים ולא הצלחתי לקבל - לא מבינה למה. אשמח לקבל הכוונה. תודה.

שלום רב, לטיפול בארכנואידיטיס יש צורך בטיפול תרופתי בצורה מתמדת. אופן הטיפול ייקבע על ידי רופא במרפאת כאב, לאחר בדיקה פיזיקלית ועיון בתוצאות צילומים ובדיקות הדמיה. בברכה, ד"ר ריטה לקר מנהלת יחידת כאב

19/06/2016 | 18:29 | מאת: מיה לילס

שבוע טוב, כפי שהומלץ לאחר איבחון ארכנוידיטיס, פניתי למרפאת כאב. שם, הרופא איבחן SACROILIITIS והטיפול: SACROILIAC JOINT STEROID INJECTION WITH XRAY בשני הצדדים ו-IMPAR GANGLION BLOCK. אני מאוד דואגת עקב הנסיון המר עם 3 זריקות הדפומדרול לחלל האפידוראלי ולשוורשי העצבים (שלא עזרו כלל!!!) לפני כ-5 שנים. איך יתכן איבחונים שונים כאלה? כל הזמן נתנו לי להבין שיש בעיה בדיסקים ובשורשי העצבים (גם ציסטה וגם עיוות של עצם הזנב - נפלתי 3 פעמים באותו יום שהכל התחיל). אני מאוד מבולבלת ואשמח להסבר והנחיה. תודה, מיה

מנהלי פורום כאב