כאבי שיניים

דיון מתוך פורום  כאב

30/07/2015 | 22:00 | מאת: המהנדסת

עשיתי טיפול שיניים שכלל עקירת שן קידמית באמצע בצד שמאל, השתלת BIO-OSS ואחריו שמו לי גשר זמני בשיניים 11,12, 13, 21, 22, 23. לאחר כמה חודשים עשיתי השתלות בשיניים 24, 25, 26 ואחר כך שמו לי גשר קבוע על 6 השיניים הנ"ל. אחרי כשנה התחילו כאבים חזקים באזור בו מותקן הגשר. ניגשתי למרפאת השיניים בה טופלתי והרופאים קבעו שיש צורך בהחלפת הגשר ושמו לי גשר זמני חדש, אך זה לא עזה ועשיתי טיפולי שורש בשיניים 12, 13, 21, 22 אך הכאבים עדיין המשיכו כאשר המיקוד היה באזור השן החסרה. עשיתי בדיקת CT שיצאה תקינה, אקספלורציה כירורגית אשר יצאה תקינה גם כן, עשיתי בדיקת MRI אשר הראתה דלקת בצד ימין למרות שהכאבים הם בצד שמאל, לאחר מכן עשיתי מיפוי עצמות שיצא תקין. הייתי פעמיים במרפאת הכאב בהדסה אך לא קיבלתי מענה לבעיה. הלכתי לכירורג שייעץ לי להוציא את ה-BIO-OSS כיוון שחשב שאני רגישה אליו. לאחר הוצאתו הייתה הקלה זמנית בכאב אך לאחר תקופה קצרה הם חזרו. עשיתי 60 טיפולים בתא לחץ אך ללא שיפור במצב ומטופלת בליריקה כבר 7 חודשים. לפני 4 ימים התחלתי לקחת כדורים אנטי דלקתיים, תחילה הייתה הקלה זמנית בכאב. יש לציין כי בתקופה זו ביקרתי אצל פסיכולוג ונוירולוג, הביקורים אצלם העלו חרס והם טוענים שהכאבים נובעים ככה"נ מהטיפול. עד כה, לא קיבלתי אבחנה ברורה או פיתרון למצב. זה פוגע בשגרת היומיום שלי ואני לא מצליחה לתפקד כמו פעם. האם מישהו מכיר מקרה כזה? בנוסף, הציעו לי לעשות צריבה/כריתה של העצב במקום הספציפי בו כואב, מה אתם אומרים על זה? מישהו עשה את זה פעם? מה לגבי קנאביס רפואי? טרם ניסיתי, האם מומלץ לנסות? אשמח מאוד לעזרה, אני נואשת ואיבדתי כל תקווה.

שלום רב, לא ניתן להשיב לשאלתך באמצעות האינטרנט. המלצה על טיפול תרופתי או טיפול אחר אפשר יהיה לתת רק לאחר בדיקה פיזיקלית ועיון במסמכים הרפואיים. בברכה, ד"ר ריטה לקר מנהלת יחידת כאב

מנהלי פורום כאב