חיי עם כאבים בגוף מזה כ-10 שנים

דיון מתוך פורום  כאב

03/07/2014 | 10:00 | מאת: מטי

שלום רב, ברצוני לקבל הסבר לגבי תופעות הלווי של טיפול בסטטינים. בצד אחד ידוע שהטיפול עלול להזיק לשרירים אצל אנשים מסויימים. כנראה זה קורה במקרה שלי! ומצד שני (לפי המלצת הרופא המטפל) אי אפשר לא לקחת. ראוי להבהיר שכבר נסיתי את כל שורת הסוגים. אני בת 72 ומצב השרירים אצלי על הפנים כמו כן גם סובלת מפיברומיאלגיה. לוקחת סטטינים כ-10 שנים. מזה כ-8 חודשים התחלתי דיאטה טיבעונית, מבוססת על ירקות ופירות, דלת סוכר ומלח וללא גלוטן ולקטוז. לאחר 8 חודשים הורדתי 8 קילוגרם. משקלי עומר ב66 קג, גובה 164. מעקב של בדיקות דם כל 3 חודשים מראה התייצבות בערכים: כולסטרול טוב ולא טוב, סוכר, טריגליצרין בנורמה הרצוייה. אין סמנים של תפקוד לקוי (בלוטת התריס, ברזל, או משהו אחר) פעילות גופנית מגבה כל הזמן כחלק משיגרה יומית. הליכה, התעמלות ושחייה. הכאבים מופיעים בעיקר אחרי מנוחה או עם הקימה בבוקר, אבל גם במשך הלילה. השאלה: האם בעיות עקב טיפול ממושך בסטטינים הוא דבר בלתי הפיך? (כרגע אני בלי טיפול). יש לי כאבים כל הזמן. האם הימנעות מטיפול בסטטינים לאורך זמן יקל/ישפיע על הכאבים בגלל פיברומיאלגיה ממנה אני סובלת? האם נכון להפסיק לגמרי טיפול בסטטינים למי שסובל מפיברומיאלגיה בכל מקרה? תודה על העזרה.

06/07/2014 | 11:28 | מאת: פרופ' אידלמן ליאוניד

שלום רב, רק הרופא המטפל בך יכול להחליט על נחיצות הסטטינים. במקרים בהם כאבי השרירים נובעים מנטילת סטטינים, הורדת מינון הסטטינים, ולעתים, שינוי סוג הסטטינים משנים, את עוצמת הכאב. בברכה, ד"ר ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

מנהלי פורום כאב