התמודדות עם כאב לאחר ניתוח הלוקס ולגוס

דיון מתוך פורום  כאב

08/09/2020 | 20:16 | מאת: טלי

שלום, אני צריכה לקבל החלטה אם לעבור ניתוח הלוקס ולגוס. אני מפחדת פחד מוות מהכאב הצפוי לאחר הניתוח. הרופא אמר ש 3-4 ימים יכאב מאוד. בהומור אמר שיכאב "12 בסקלה 1-10". אמר ששילוב של משככי כאבים מוריד את דרגת הכאב ל 2-3. אופטלגין ועוד אחד שהוא לא אופיאדי. שכחתי לצערי את שמו. כי שאלתי אם יתנו מורפיום ואמר שלא. שיתנו xxx שלצערי הרב כרגע לא יודעת מה. ועל כן יהיה לכם קשה לענות לי. אם ארגיש שאני חייבת משהו אופיאדי, ואם אקבל, האם אפתח תסמיני התמכרות? איך אפשר להתמודד עם כאב שמלווה ניתוח כזה???

10/09/2020 | 08:16 | מאת: פרופ' ליאוניד אידלמן

שלום רב, שילוב של תרופות לכאבים מאפשר להקטין תחושת הכאב. שימוש קצר באופיאטים לא גורם להתמכרות ברוב המקרים. בברכה, פרופ' ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

מנהלי פורום כאב