כף רגל ימין שינוי צבע

דיון מתוך פורום  כאב

31/07/2019 | 00:55 | מאת: ישי

שלום, לפני אחד עשרה חודשים שברתי את הזרת בכף רגל (שבר עם תזוזה קלה). הלכתי לביקור רופא ועשו לי שם קיבוע. לאחר כחודש עם הקיבוע הלכתי לאורתופד לצילום וביקורת. והוא קבע שהזרת די עקומה, ויישר לי אותה במקום. (שחזור קל) ואמר לעשות קיבוע לעוד שבועיים. שלושה ימים לאחר היישור, כל פעם שאני עומד / יושב הרגל נהיית סגולה גוון שחרחר באצבעות ותחושת קור גדולה. מדובר על עמידה / ישיבה של דקות בודדות. ושאני בפעילות (הליכה או ריצה או פיזותרפיה) אחרי דקות בודדות הרגל מתחילה להרגיש חמה, שורפת, עיקצוצים, הורידים מתנפחים, ואדומה. שאני שוכב הצבע יותר אדמדם ב20% בערך מכף הרגל השנייה. ושאני עם רגל מורמת הצבע חוזר להיות תקין וזה לאחר שכבר למעלה מחצי שנה למרות הקושי אני מצליח לעשות לפחות 10,000 צעדים כל יום. שזה כולל ריצה + פיזותרפיה + שחייה לעיתים הבעיה היא שאני לא רואה כמעט שיפור מהרגע שזה התחיל, ועברו כבר עשרה חודשים, אני רק בן 20. וכבר מתחיל לפחד שהמצב הזה לא יחלוף. עשיתי בדיקות של כלי דם והכל יצא תקין. הייתי אצל אורתופד שאבחן לי פוסט טראומה שגרמה לפגיעה עצבית. ובנוסף במרפאת כאב ששם חושבים שיש לי CRPS קל. והביאו לי תרופות שלא עוזרות. רציתי לשאול את חוות דעתך והאם זה מצב שעדיין יכול לחלוף תודה רבה

31/07/2019 | 01:01 | מאת: ישי

שכחתי להוסיף שגם כף הרגל נפוחה. וישיבה ממושכת מחמירה את הנפיחות.

04/08/2019 | 10:38 | מאת: פרופ' ליאוניד אידלמן

שלום רב, במצב כזה יש צורך בביצוע בדיקות הכוללות בדיקת זרימת דם בכלי דם ברגל באמצעות שיטה הנקראת דופלר. בברכה, פרופ' ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

מנהלי פורום כאב