טרמדקס סוגים, זלדיאר ופרקוסט

דיון מתוך פורום  כאב

21/05/2018 | 22:14 | מאת: עוז

שלום מדובר על כאב חזק בברך שכואב מאוד גם בזמן השינה. מה ההבדל בין טרדמקס 100 מ"ג רגיל ל - TRAMADEX OD באותו המינון. האם השחרור המושהה אומר שהשפעתו תהיה פחות אפקטיבית מאשר הטרמדקס הרגיל שהשפעתו היא לפחות זמן? ומה ההבדל בין טרמדקס 100 מ"ג, לזלדיאר, וכן לפרוקסט 5 מ"ג מבחינת ההשפעה? האם הטרמדקס במינון 100 מ"ג הוא הרבה יותר יעיל וחזק מאשר זלדיאר? ושאלה לסיום, האם בהכרח יש בעיה ליטול (באופן זמני כמובן) את התרופות הללו כשיש דום נשימה בשינה? איזו תרופה מהשלוש שציינתי לעיל הכי פחות בעייתית כשיש דום נשימה בשינה? כמובן שאין לי כוונה לקחת על דעת עצמי, השאלה היא בשביל להבין ולקבל רקע. תודה

שלום רב, כאשר יש דום נשימה בשינה, לא ניתן להמליץ על נטילת תרופות אלה ללא בדיקה גופנית ועיון במסמכים הרפואיים הרלוונטיים. לגבי ההבדלים בין התרופות: טרמדקס 100 מ"ג רגיל עוזר ל-6 שעות. טרמדקס OD עוזר ל-22-24 שעות. ללא שינוי באפקטיביות התרופה. בטרמדקס 100 מ"ג המינון הוא בערך פי 3 מאשר בכדור זלדיאר, ולכן השפעתו חזקה יותר. בזלדיאר ובפרקוסט יש תוספת של פראצטמול, לכן יכולה להיות השפעה סינרגיסטית. בברכה, ד"ר ריטה לקר מנהלת יחידת כאב

מנהלי פורום כאב