כאבים ברגל ללא אבחנה

דיון מתוך פורום  כאב

11/12/2017 | 21:15 | מאת: נועה

שלום, אני סובלת כבר שנה וחצי מכאבים ברגל שמאל ללא אבחנה חד משמעית, בת 27 ובריאה. הכאב התחיל בכף הרגל באזור הבוהן רק בלחיצה (הרגיש כמו שטף דם, לא ראו כלום) ולאורך החודשים עד היום הכאב התגבר והתפשט לרגל כולה ואף בעיקר באזור הירך. אופי הכאב הוא יחסית חד, מופיע לאחר מעט פעילות גופנית (רבע שעה הליכה) ומתגבר לאחר פעילות גופנית. בלילה/ במנוחה תמיד כואב ולפעמים יש הרגשת חום. התחלתי את הבירורים מאורתפודים מומחי כף רגל - הבדיקות שעשיתי: MRI כף רגל -ססמואידיטיס, אולי קרע של 1 ס"מ בגיד FHL ואולי שבר שהיה בעבר והתאחה. אולטרסאונד, EMG ורנטגן כף רגל - תקינים המליצו לי לעשות ניתוח להוצאת העצם אך בגלל שהבנתי שלא בטוח שזה יעלים את הכאב החלטתי שלא לעשות בינתיים. לאחר מכן עשיתי המון טיפולי פיזיותרפיה מגוונים לכל הרגל, עד שאמרו במכון שלא יודעים מה הבעיה, שסף הכאב שלי הפך לנמוך מאוד ושהממצאים בכף הרגל לא מסבירים את הכאבים והפנו אותי לבירור נוירולוגי/ ראומטולוגי. פניתי לנוירולוגית שהפנתה אותי למגוון בדיקות: MRI מותני, MRI גבי, MRI מוח - תקינים MRI צווארי - 3 בלטי דיסק קלים מאוד. EMG נוסף ברגל - תקין (יש לציין שכאב משמעותית יותר מאותה בדיקה שנעשתה שנה לפני) הנוירולוגית אמרה שלא יודעת להסביר את הכאבים ונתנה כדורים להרגעת הכאב בלבד. אשמח לשמוע המלצות לגבי השלב הבא שכדאי לי לפנות אליו מבחינת אבחון/ טיפול?

13/12/2017 | 09:54 | מאת: פרופ' אידלמן ליאוניד

שלום רב, לפי התיאור שלך הבנתי שלא נמצא הסבר לכאב בבדיקות שעברת. הבנתי שדופלקס עורקי גם כן תקין. במצב כזה שאין אבחנה, קשה להגיע להמלצות לגבי הטיפול. יש לשקול התייעצות במרפאת כאב. חשוב להגיע להתייעצות עם כל הבדיקות שכבר עשית. בברכה, פרופ' ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

מנהלי פורום כאב