כאבי צלעות וצרבות קשים

דיון מתוך פורום  כאב

27/09/2017 | 21:58 | מאת: ענבל

שלום רב אני בת 32 לפני ארבעה חודשים אובחנתי בפיברומיאלגיה. במקביל החלתי לסבול מצרבות בלתי פוסקות והתקפי ריפלוקס שהיו קיימים בעבר נעלמו וחזרו ביצעתי לפני כמעט 3 שנים גסטרוסקופיה שאיבחנה בקע סרעפתי פיצפון ודלקת קלה בוושט.בשלושה חודשים אחרונים ביצעתי צילום חזה, מיפוי עצמות, בדיקות אוטואימוניות, בדיקות דם, בדיקה נוירולןגית אולטרסאונד בטן, אולטרסאונד צוואר, צילום צלעות ועוד כל הבדיקות יצאו תקינות לחלוטין. רופא הגסטרו סירב לתת לי גסטרוסקופיה ונתן רק לאחר לחץ מיצידי. אני כותבת לך כי אני ממש מבולבלת: יש לציין שישנם קשיים קלים בבליעה, לא ירדתי במשקל ותיאבון רגיל לחלוטין. רק עייפות גדולה 1. האם בפיברומיאלגיה יש צרבות וקשיי בליעה? 2. מה הסיכוי שבשלוש שנים התפתח משהו ממאיר במערכת העיכול? יש לציין שכואב לי מאוד בשריי הצוואר ובחולייות הגב ובמגע בשרירי החזה. אך הכאבים שהכי משגעים אותי נמצעים במגע מתחת לצלע מבופנים האם כאב זה אופייני לפיברומיאלגיה? האם בשל כל הבדיקות שעברתי אני יכולה להיות רגועה? יש לציין שבשלושת החודשים אני עוברת תקופת מתח קשה מאוד האם יכול להיות קשר?

01/10/2017 | 19:10 | מאת: פרופ' אידלמן ליאוניד

שלום רב, בהחלט יכול להיות קשר בין מצב של מתח לבין כאבים בפיברומיאלגיה. צרבת היא מצב שכיח גם בלי קשר לפיברומיאלגיה. קושי בבליעה וצרבת יחדיו מצדיקים בדיקת גסטרו, שהבינותי שיצאה תקינה. יש להמשיך במעקב רפואי. בברכה, פרופ' ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

01/10/2017 | 19:44 | מאת: ענבל

תןדה רבה על המענה המהיר. את הבדיקה ביצעתי לפני שלוש שנים יש לי תור לעוד חודש לגסטרוסקטפיה. האם יש לי ממה לחשוש שחלילה בשנתיים וח י התפתח משהו חמור מאוד? כמובן שאעשה בכל מקרה את הבשיקה פשוט הכאבים בשרירים והצרבות מאוד מלחיצים אותי...

מנהלי פורום כאב