כאבים בשרירים ובפרקים

דיון מתוך פורום  כאב

08/06/2017 | 20:22 | מאת: ענבל

שלום רב אני אישה בת 32 במשקל 51 תמיד היית רזה..ללא בעיות רפואייות מלבד ריפלוקס ובקע סרעפתי קטן מאוד. לפני חודש בערך התחלתי להרגיש כאב שורף בשד השמאלי שעם הזמן הלך והתפשט לכל עצם החזה השמאלית ולשרירי יד שמאל ולמפרקי הגוף. פניתי למיון בדיקות דם וצילום חזה תקינים לחלוטין רופא משפחה הפנה לראומטלוג וגסטרו שבדק אותי הפנה לבדיקת צליאק ואולטרסאונד בטן למרות שלטענתו חושב שאין לי כלום. הכאבי מופיעים לפתע תחושת שריפה ונימול ברגליים וגרד קל ללא קשר למאמץ או מנוחה לעיתים מתפשט לצד אחר של הצלעות ויש שרירים תפוסים בגב ונקודות בצוואר כואבות. התחילו ביממה האחרונה גם שילשולים. אני סובלת מאוד ולא מסוגלת להסביר מה כואב לי העצמות השריר או כל הגוף בנוסף יש אפטות בחלל הפה שלא עוברות חודשיים ורופא פה ולסת אמר שאין להם משמעות. אני ממש מתוסכלת... האם יש לך הצעות לאיזה בדיקה לפנות? ברצוני לציין שיש לי עייפות קיצונית ולא מוסברת וחולשה קלה בשרירים עם קפיצות שריר מידי פעם אולטרסאונד שד תקין. בלוטות לימפה מעט מוגדלות בצוואר(לדעתי) .

11/06/2017 | 15:29 | מאת: פרופ' אידלמן ליאוניד

שלום רב, תמונה מורכבת זו דורשת מעקב רפואי, יעוץ ראומטולוג אכן יכול לעזור. בלי בדיקה רפואית, במקרה שלך, לא ניתן להמליץ על סוג המשך בירור. בברכה, פרופ' ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

מנהלי פורום כאב