כאב שנוצר מ occipital neuralgia

דיון מתוך פורום  כאב

05/02/2017 | 13:54 | מאת: שלי

היום, לאחר שבוע של כאבים נוראיים באיזור העורף והאוזן אובחנתי ל ידי רופאה נורולוגית ב- occipital neuralgia. היא רשמה לי תרופה בשם טרגטול לטיפול בסמפטומים, אך לא הציעה לי טיפול בבעיה עיצמה. קראתי קצת וטרגטול היא תרופה פסיכיאטית עם תופעות לוואי איומות ואין ברצוני לקחת אותה. יש לי סף כאב גבוה (לידות בלי אפידורל,לא לוקחת בימים כתיקונם כדור כלשהו נגד כאבים). אני מניחה שאני אוכל להסתדר עם הכאב עוד קצת זמן בתקווה שהבעייה תחלוף. כרגע מה שעוזר נגד הכאב הוא שילוב של כדור כמו רוקסט או אפטלגין בייחד עם אדויל. אני חייבת לקחת את הקוקטייל לפחות פעמיים ביום: בבוקר, כדי שאוכל לצלוח את יום העבודה, ובערב, כדי שאהייה מסוגלת לישון. האם יכול להיגרם נזק משימוש כזה לאורך כמה שבועות? האם יש תרופה אחרת המקום טרגטול שיכולה לטפל בכאב עצבי כמו שיש לי? תודה

05/02/2017 | 14:12 | מאת: פרופ' אידלמן ליאוניד

שלום רב, ישנן תרופות אחרות וכמו כן, קיימת אפשרות של הזרקה של מאלחש מקומי בסמוך לעצב האוקסיפיטאלי. הזרקות כאלה נעשות במרפאת כאב. בברכה, פרופ' ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

מנהלי פורום כאב