גניטיקה של סכיזופרניה

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

24/12/2011 | 14:24 | מאת: לונה

שלום רב דוד שלי (מצד אמא)הוא חולה סכיזופרניה אחותי גם ואמא שלי סובלת מהפרעה פסיכוטית (לא מוגדרת כסכיזופרנית) השאלה שלי היא : 1-מה הסיכוי שיהיו לי ילדים חולים במקרה חתונה עם בן דודה (מצד אמא) יש לציין שגם הוריי הם קרובי משפחה 2-האם קימות כיום בדיקות גנטיות לסכיזופרניה, איפה,ומה מידת אמינותן בתודה

03/01/2012 | 19:39 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. שאלות אלה חוזרות על עצמן לא מעט בפורום. יש אפילו הפניה לסוגיה זו בראש הפורום ("גנטיקה וסכיזופרניה"). בכל מקרה להלן התשובות: שכיחות סכיזופרניה באוכלוסיה - 1%. שכחיות סכיזופרניה אצל אח של מטופל המאובחן כסובל מסכיזופרניה - 8%. שכיחות סכיזופרניה אצל בן של הורה אחד המאובחן כסובל מסכיזופרניה - 12%. שכיחות סכיזופרניה אצל בן של שני הורים המאובחנים כסובלים מסכיזופרניה - 40%. שכיחות סכיזופרניה אצל אח של תאום זהה המאובחן כסובל מסכיזופרניה - 47%. כך שבמקרה שלך בסיכוי ללקות בהפרעה הוא כ-8-12% (אחות ואולי אמא לוקות בהפרעה). במידה ואת לא לוקה בהפרעה בעצמך - וגם לבעלך אין את ההפרעה - אז הסיכוי שזה יעבור לילדים הוא בגדול כמו באוכלוסיה הרגילה - 1% בלבד. ובכל מקרה האחוזים הם סטטיסטיקה בלבד וכך יש להתייחס אליהם. לגבי שאלתך השניה - אין בדיקות גנטיות לסכיזופרניה (וכנראה גם לא יהיו בעתיד הנראה לעין, מדובר בהפרעה עם מנגנון תורשתי מורכב). בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה