השמנה מתרופות

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

02/10/2010 | 11:06 | מאת: אין שם

שלום, אני חולת סכיזופרניה בת 31 , לוקחת רספרידל קונסטה ופריזמה, וכנרה שבקרוב לאחר התקף נוסף , אתחיל לקחת שוב גם דפלפט שלקחתי בעבר. אני עירנית ובדר"כ אין לי את הסימנים השלילים כמו שהיו לי בהתחלה, הרבה בזכות הפריזמה אבל מאוד מפריע לי משקלי. השמנתי המון בייחס למה שהייתי וזה לא נותן לי מנוח. אני מבינה שאת הרספרידל אין להחליף , אבל האם יש איזה תרופה נגד דיכאון או כתחליף לדפלפט שגורמת למצב של הרזייה או לפחות לא משמינה? תודה רבה - אני כבר מיואשת

07/10/2010 | 13:09 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. אין צורך להיות מיואשת - יש הרבה אופציות למתן טיפולים פחות משמינים. בשורה התחתונה - תפני לפסיכיאטר המטפל ותסבירי את הדאגות שלך. ניתן רק לומר שיש תחליפים לדפלפט שפחות משמינים ויש תרופות נוגדות דכאון פחות משמינות מפריזמה. כמו כן אין לשכוח שבכל מקרה יש לשמור על תזונה נכונה וכושר גופני. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה