אימי חולה בסכיזופרניה

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

30/09/2010 | 06:14 | מאת: שיר

אימי חולה בסכיזופרניה.הורי התגרשו כשהייתי בגיל 6 ולא גדלתי איתה. אימי לא מדברת איתי על המחלה משום שאינה רוצה להכיר בה- לפחות בפני. מאחיותיה הבנתי שגם הן מתקשות ליצור איתה דו שיח בנושא מכיוון שהיא נכנסת לכריזה כל פעם שמזכירים לה את זה. היא אובחנה כחולת סכיזו' במהלך שירותה הצבאי. אני בת 28. אני רוצה להיכנס להריון אך אני ממש חרדה שהמחלה תעבור בתורשה. יש לי עוד אחות ביולוגית ושתינו לא קיבלנו את המחלה בתורשה. עד כמה שידוע לי צד אבי גם כן אינו נושא את המחלה. מה הסיכוי שהמחלה תעבור הלאה במידה ואכנס להריון? האם יש לכך אבחון גנטי מוקדם? ובכלל אצל בני אדם האם ניתן לגלות אותה לפני שהיא מתפרצת?

30/09/2010 | 22:56 | מאת: שלמה

אין כל אפשרות לבצע אבחון גנטי מוקדם לאיתור סכיזופרניה. גם לא ניתן לנבא אם אדם יחלה בעתיד לפני שהמחלה מתפרצת.

05/10/2010 | 21:09 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום שיר. תשובות: 1) הסיכוי שסכיזופרניה תעבור בתורשה בין אם לבת הוא כ-12%. במידה ואת לא תלקי במחלה (וכאמור את כבר בת 28 אז יש רוב הסיכוי הוא שלא) אז הסיכוי שהמחלה תעבור לתינוק שלך עומד על הסיכוי של כלל האוכלוסייה - כ- 1%. כלומר 99% סיכוי שלא. אם בכל זאת תלקי במחלה - אז הסיכוי שהוא יעבור לתינוק הוא 12% (כלומר 88% שלא). 2) אבחון גנטי - אין אבחון גנטי לסכיזופרניה. סכיזופרניה היא מחלה מורכבת עם מיכיבים תורשתיים רבים וסבוכים (מה שקרוי "מולטיפקטוריאלי") ולכן אין גן יחיד שאחראי על המחלה שניתן לבדוק. 3) לצערנו אין עדיין דרכים לאבחן סכיזופרניה בדרגת מהמנות גבוהה לפני התפרצות המחלה. בדיעבד ניתן לזהות סימנים מקדימים כגון התבודדות, חוסר ריכוז, חרדה וכד', אך יש להדגיש שהרוב המוחלט של אנשים עם תסמינים אלה _לא_ יחלה בסכיזופרניה. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה