למי שיודע-קלופיקסול דפו בזריקות

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

24/10/2011 | 12:16 | מאת: שושי

מה השפעתם לטווח ארוך נאמר אם מקבלים אותם מעל שנה שנתיים...? האם זוהי תרופה טובה? האם המינון 200 מ"ג גבוה, נמוך, בינוני? פשוט אני מתחילה ללמוד עוד שבוע באוניברסיטה ואני תועה לעצמי מה תהיה ההשפעה של התרופה עלי ואיך זה יהיה קשור ללימודים? תודה מראש, שושי

27/10/2011 | 21:43 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. קלופיקסול דיפו היא תרופה אנטי פסיכוטית מהדור הראשון שניתנת פעם בשבועיים, בד"כ במינונים שנעים בין 200 ל-400מג. המינון שלך הוא לא גבוה. התרופה היא בסה"כ טובה (למעשה רוב התרופות נוגדות הפסיכוזה יעילות במידה דומה, הן בעיקר שונות בפרופיל תופעות הלוואי שלהן). כמו רבות מהתרופות מהדור הראשון היא יכולה לגרום לתפעות לוואי כגון איטיות, רעד, קשיון שרירים, אי שקט - אולם יש רבים וטובים שלא סובלים מתופעות לוואי כלל וזה מאד אינדיבידואלי. במידה וכן סובלים מתופעות לוואי ניתן להפחית מינון, או להוסיף תכשיר נגד תופעות לוואי, או להחליף לתכשיר טיפול טווח ארוך מדור שני (כגון ריספרדל קונסטה או קספליון). לגבי השפעה על הלימודים - אמנם הזריקה יכולה לגרום לאיטיות מסויימת בחשיבה (מה שקרוי "ברדיפרניה") אולם זהו כעין וכאפס בהשוואה להשפעה החיובית - מניעת התקפים פסיכוטים שיכולים לשבש את הלימודים באופן בלתי הפיך, יותר מכל תופעת לוואי. בכל מקרה מומלץ להתייעץ עם הרופא המטפל שמכיר אותך. בברכה, ד,ר אהוד ססר.

מנהל פורום סכיזופרניה