דוקטור יקר,

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

09/10/2011 | 21:05 | מאת: רעות

אני אחרי התקף שני. הראשון היה לפני כעשר שנים. אז הרופאים קבעו שמדובר בארוע חד פעמי ולא במחלת סכיזופרניה. מאז ועד היום לא קבלתי שום טיפול. היום יצאתי מאישפוז(של שבוע ימים) עם זריקת קספליון. הרופאים,גם הפעם,קבעו שלא מדובר במחלת סכיזופרניה אלא בהתקף פסיכוטי חד פעמי. יש להם את התיק שלי עם פרטים לגבי ההתקף הראשון שבו אושפזתי באותו בית חולים.גם אז האבחנה היתה התקף פסיכוטי. אני לא יודעת אם הם צודקים,האם לצפות להתקף נוסף? האם אני באמת לא חולת סכיזופרניה למרות שזה התקף פסיכוטי שני שלי? אני רק רוצה לציין שבשני האישפוזים הייתי במצב די קשה במחלקה סגורה. כרגע אני בהתאוששות בבית ואני צריכה להגיע פעם בחודש למרפאת החוץ בבית החולים ולקבל קספליון,כנראה למשך שנה לפחות.אני די חלשה פיסית ולא יודעת מתי אוכל לשוב לעבודה.בגלל העדר אבחנה של סכיזופרניה אני צריכה לרכוש את הקספליון מכספי למרות שכרגע אינני משתכרת.

14/10/2011 | 17:20 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. אי אפשר לתת תשובות ספציפיות דרך פורום אינטרנט וללא בדיקה מעמיקה. באופן כללי - 2 התקפים פסיכוטים בהפרש של 10 שנים יכולים להיות שני ארועים חד פעמיים או מגוון אבחנות אחרות (ביניהן סכיזופרניה) וצריך להישאר במעקב לאורך זמן כדי לבדוק זאת. בעקרון - אם בין שני ההתקפים התפקוד היה רגיל לחלוטין ללא תסמינים נפשיים כלשהם - זה מפחית את הסבירות שמדובר בסכיזופרניה (אך זאת עדיין אפשרות). לגבי הקספליון - זו החלטה טיפולית תמוהה מכיוון שבשלב זה את לא מאובחנת כסובלת מסכיזופרניה ולכן העלות היא אלפי שקלים בחודש. יש חלופות זולות בהרבה (ויעילות לא פחות), גם בצורות של כדורים וגם כזריקות ארוכות טווח. תפני לפסיכיאטר שלך. בברכה, ד"ר אהוד ססר

14/10/2011 | 19:23 | מאת: רעות

אני אפנה למרפאה לגבי אופציה לטיפול חלופי זול יותר. כרגע מה שמפחיד אותי זה האופציה להתקף נוסף...

מנהל פורום סכיזופרניה