מה קורה אם לא נוטלים תרופות פסיכיאטריות

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

04/10/2011 | 10:46 | מאת: keren

שלום, דוד שלי בן 56, חולה בסכיזופרניה. נוטל תרופות פסיכאטריות ובינהן לפונקס. בראש השנה התארחנו איתנו בירושלים והיו לו כדורים רק ליום הראשון. כך שיומים לא נטל כדורים- האם הדבר עלול לפגוע בו גופנית- במהלך השבת החל לסבול משלשולים חריפים והגיע לבי"ח שם הדרדר מאוד מצבו וכרגע הוא במצב קריטי בטיפול נמרץ. הרופאים לא מצליחים לאתר את הבעיה שגרמה לכך- האם יכול להיות קשר בין אי נטילת הכדורים עד להדרדרות מצבו הגופני?

14/10/2011 | 13:26 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. את אומרת שהוא נוטל מספר תרופות, ביניהן לפונקס. לגבי לפונקס - הפסקה פתאומית בד"כ לא תגרום לשלשולים ווודאי שלו למצב גופני קריטי. הפסקה של לפונקס דווקא כן יכולה לגרום להחרפה נפשית. לגבי שאר התרופות - אני לא יודע מה הוא נטל ולכן לא יכול לתת תשובה. יש תרופות שאסור להפסיק באופן פתאומי מפני חשש לתסמונות גמילה שיכולות להיות קשות ואף מסוכנות - מדובר בתרופות מקבוצת הבנזודיאזפינים כגון אסיבל, קלונקס, לוריוון וכד'. במקרה כזה תופעות הגמילה מתחילות בד"כ לאחר 24-72 שעות ולא מיידית. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה