שלום לרופא,

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

21/09/2011 | 20:05 | מאת: מורן

אני לאחר אישפוז של חודש(מרצון),לאחר פסיכוזה קלה עם דמיונות שוא. יצאתי עם אבחון של "סכיזופרניה פרנואידית". עכשיו מרגיש מאד חלש,מטופל ב-קספליון 75 מ"ג. אני מבקש לדעת: 1.במה שונה סכיזופרניה פראנואידית מסכיזופרניה אחרת? 2.אמרו לי שאצטרך להיות במעקב לפחות שנה ולאחר מכן יורידו לי את מינון הזריקה,אבל לא ידעו להגיד לי מתי אחדל לחלוטין להיות תלוי בזריקה. 3.האם לאחר שנה מחלימים מהמחלה? 4.האם התקף שכזה עלול לקרות פעם נוספת בחיים? אני נורא חושש איך עלולים להראות חיי כי ראיתי בבית החולים אנשים מבוגרים שנראים חולים מאד ונמצאים בבית החולים שנים רבות. אני אקדמאי וחושב להקים משפחה,מהם המגבלות שלי כאדם חולה? האם אני נחשב חולה נפש? האם אוכל להמשיך לעסוק בעבודה מאומצת? האם לטיפול שאני מקבל יש תופעות לוואי? אני מאד מפוחד ומבולבל עם הרבה מאד סימני שאלה.אני אשמח מאד אם תפיג חלק מהן, תודה.

24/09/2011 | 15:51 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. תשובות: 1) סכיזופרניה פראנוידית היא סוג של סכיזופרניה בה מערכת מחשבות השווא היא יחסית מאורגנת וההפרעות בהלך החשיבה יותר קלות. מכאן שהפרוגנוזה (התחזית) היא טובה יותר מסוגים אחרים של סכיזופרניה. 2) האם אחרי שנה מחלימים מהמחלה? אי אפשר לדעת באופן וודאי. לפעמים אכן יש החלמה מלאה. לפעימם האבחנה הראשונית בכלל היץה מוטעית. יחד עם זאת בד"כ מדובר במצב הדורש טיפול ומעקב לאורך שנים. 3) האם התקף יכול לקרות שוב? אי אפשר לדעת בבטחה. מה שכן ניתן לומר שבמידה ומדובר באבחנה של סכיוזפרניה, ההקפדה על הטיפול והמעקב יכולים להפחית משמעותית את הסיכוי להתקפים חוזרים. 4) האם אתה נחשב חולה נפש? "חולה נפש" זה תיוג של החברה. אני לא מאמין בתיוגים. אתה אדם ככל האדם שמתמודד לעיתים עם תסמונות נפשיות הדורשות טיפול. זה לא עושה אותך "חולה" או "אחר" ואין סיבה שלא תמשיך במהלך חייך ע"פ רצונותיך, תוך טיפול ומעקב. 5) האם תוכל לעסוק בעבודה מאומצת? אין סיבה שלא, אך יש לבחון כל מקרה לגופו. באם מדובר בעבודה עם גורמי דחק שגורמים להחרפות נפשיות - יש לחשוב על עבודות אחרות. אבל שוב, זה נכון לגבי כל אחד, לאו דווקא למי שעבר אשפוז או תויג כסובל מהפרעת נפש. 6) האם לטיפול שלך יש תופעות לוואי? אתה מטופל בקספליון, זריקה חדשה שמקבלים פעם בחודש. יש לה תופעות לוואי פוטנציאליות, אם כי פחות מטיפולים מדור ראשון, למשל עליה בהורמון בשם פרולקטין או עליה מסויימת במשקל אך בד"כ היא תרופה בטוחה. לפרטים נוספים יש לפנות לרופא המטפל. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה