אחיינית שלי בת 26

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

19/09/2011 | 09:33 | מאת: יונית

בריאה וחזקה.מאד אסרטיבית.ספורטאית מצטיינת ותלמידה מצטיינת באוניברסיטה.לאחרונה החלה להסתגר וכעבור זמן מה גם הפסיקה ללכת ללימודים.עכשיו היא מדברת בצורה מוזרה במשפטים לא קשורים. לקחנו אותה לפסיכיאטר שאמר לנו שכנראה מדובר במחלת נפש קשה.הוא הזכיר את המילה סכיזופרניה ושוקל אפילו אישפוז. בנתיים היא מקבלת תרופה בשם מודיקט בזריקה אחת לשבועיים. בדיקות הדם שלה תקינות,אך יש מקרה של מחלת נפש במשפחה (לא יודעת איזו,אולי סכיזופרניה). קראתי פה באתר על המחלה הזו וראיתי בכמה מקומות שהיא מחלה שקשה לאבחן אותה. אני מבקשת לדעת: 1) האם במקרה שלה,זה באמת סכיזופרניה? 2) איזה עוד אפשרויות יש? 3) לא הצלחתי להבין מהמאמרים באתר האם יש החלמה מלאה וחזרה לתיפקוד רגיל,או שנגרם נזק מוחי תמידי מההתקף הזה. 4)כמה זמן נמשך התקף וכמה זמן נדרש כדי לחזור לתפקוד רגיל? נ.ב. היא אינה משתמשת בסמים אבל נוטלת רטאלין לפני בחינות.

24/09/2011 | 14:50 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. תשובות: 1) מובן שלא ניתן לאבחן את האחיינית שלך דרך פורום אינטרנט. יש צורך במעקב פסיכיאטרי לאורך זמן לצורך גיבוש האבחנה. לפי התאור שלך ולפי סוג הטיפול שהיא מקבלת - כנראה שהפסיכיאטר אכן התרשם שמדובר בסכיזופרניה. 2) עוד אפשרויות - דכאון, הפרעה אורגנית (גופנית), השפעה של סמים, הפרעה סכיזואפקטיבית ועוד. כאמור - רק פסיכיאטר שיבדוק אותה אישית יכול לחוות דעה בנושא. 3) לפעמים יש החלמה מלאה אך בד"כ מדובר בהפרעה כרונית עם עליות וירידיות לאורך השנים שפוגעת ברמות שונות (תלוי במקרה הספציפי) ביכולות קוגניטיביות (אולם שוב - יש רבים שאינם חווים פגיעה כלשהי). 4) זה מאד משתנה מאדם לאדם. יש אנשים שהתקף נמשך ימים בודדים ויש כאלה שנמצאים במצב פסיכוטי תמידי כל חייהם למרות טיפול. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה