שאלה

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

15/09/2010 | 22:18 | מאת: עדי

האם אנשים הסובלים מהפרעה סכיזואפקטיבית בדרך כלל מתקשים לחוש אמפתיה? תודה.

21/09/2010 | 14:42 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום עדי. אמפתיה (שמוגדרת כיכולת לזהות את מצבו הנפשי של האחר ולהזדהות איתו) הוא תהליך מורכב הדורש יכולות רגשיות כמו גם יכולות קוגניטיביות גבוהות. בהפרעות פסיכוטיות כגון סכיזופרניה או הפרעה סכיזואפקטיבית יש _לפעמים_ (אם הדגש על לפעמים) פגיעה ביכולות הקוגניטיביות (בעיקר מה שקרוי "תפקודים אקסקוטיביים") וגם פגיעה ביכולת לזיהוי מצבים רגשיים. לכן, לפעמים, אכן יש פגיעה ביכולת לחוש אמפתיה. אני שב ומדגיש שבמקרים רבים אין כלל פגיעה כזו ולא ניתן להכליל. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה