שאלה לרופא

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

15/09/2011 | 20:13 | מאת: יוסי

1) איך יודעים אם התקף פסיכותי הוא מחלה כרונית או משהו חד פעמי שלא יחזור יותר? 2) מה הסיכוי(באחוזים) שהתקף פסיכותי ראשון,יתגחה שהוא בעצם מחלת נפש?

24/09/2011 | 11:27 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. תשובות: 1) בגדול לא ניתן לדעת בוודאות באם התקף פסיכוטי יחיד הוא ארוע חד פעמי או שמא הוא יחזור שוב, אולם יש סימנים שמעלים את הסבירות שמדובר בארוע חד פעמי כגון התחלה פתאומית, קשר לארוע דחק, שימוש בסמים בסמוך להתקף וכד'. מצד שני - באם מדובר במצב שהחל בהדרגה לאורך תקופה ממושכת במקביל לירידה בתפקוד ללא ארוע דחק ברור - הסיכוי שמדובר במחלת נפש שתחזור על עצמה גדל. 2) ע"פ הסטטיסטיקה הידועה לנו - כ-50% מאלה שחוו התקף פסיכוטי חריף בהמשך יסבלו מהפרעות נפשיות כגון סכיזופרניה או הפרעה אפקטיבית (כלומר דכאון או הפרעה דוקוטבית). בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה