זכיזופרניה פרנואידית

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

07/09/2011 | 19:02 | מאת: רותי

שלום לכם, שלום לכם,יש לי בן בגיל 36, לפני 10 שנים התפרצה אצלו המחלה, עקב לקיחת כדור אקסטזי, היום הוא מטופל, עובד, לאחרונה היה לו חוסר איזון, מס' פעמים וזה התבטה דיבור לא בהגיון, לאחר בדיקה אצל הפסיכאטר, שינו לו את המינון, וה"ה מצבו כעת מאוזן, הוא עבד כשנתיים בעירייה,בזמן חוסר האיזון שקרה לו, בעירייה הפסיקו לו את עבודתו (צבעי) כי לטענתם, חולה בזכיזופרניה פרנואידית, יכול להוות מטרד, וסכנה לעובדים, רציתי לדעת אם זה נכון,אם הוא מטופל כראוי, ע"י תרופות האם באמת הוא יכול לפגוע בעובדים, בזמן כעס, כחה כשבאמת קורה לו דבר כזה הוא מעביר ולא מתיחס, אני מאד חוששת חלילה אם זה כן יכול לקרות, האם זה יכול לקרות ? אם הוא מטופל ? תודה, וחשובה לי תשובתכם בהקדם האפשרי, כי עליו ללכת לשימוע, בפני ועד העובדים, תודה רותי

15/09/2011 | 21:13 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. אם הוא מאוזן, נוטל טיפול, לא מגלה סימנים פסיכוטים ולא מגלה הפרעות בהתנהגות - אז אין עילה לפטרו (וזה גם לא חוקי). יחד עם זאת, במצבים של חוסר איזון נפשי מתמודד עם סכיזופרניה יכול להיות במקרים מסויימים תוקפני ואז יש כמובן קושי בעבודה. אני לא מכיר את המקרה הספציפי ולכן לא יכול לחוות דעה. הוא צריך להיבדק ע"י הרופא המטפל שיחליט אם במצבו הוא יכול לעבוד או לא. בברכה, ד"ר אהוד ססר

16/09/2011 | 10:25 | מאת: רותי

תודה על תשובתך, רציתי גם להתיעץ איתך, העילה בעירייה, שהוא לא דיווח למנהל כח אדם על מחלתו, אך למעשה, כן הוא נבדק ע"י רופא תעסוקתי, בהתאם לבקשתם, אם הוא יכול לעבוד בבי"ס יסודי. רופא התעסוקתי אישר זאת, לבהתאם לדיווח מהפסיכיאטר שהוא יכול לעבוד, בכל עבודה מאחר ושהוא מטופל, לכן רציתי לשאול, למה צריך לדווח למעביד, הרי זה חסוי, ורופא תעסוקי אמר בפרוש, שלא צריך לדווח, כי הוא כן מסוגל לעבוד, לכן אני פונה לבית דין לעבודה, בשביל לנסות להחזיר אותו לעבודה, במחלקה אחרת , יותר קלה, רציתי לדעת אם, אני עושה דבר נכון? אנה תשובה בהקדם, בשביל לדעת מה לעשות, תודה רותי

מנהל פורום סכיזופרניה