סרוקוול מול אביליפיי

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

06/09/2011 | 23:49 | מאת: גלית

שלום דר', אני סובלת מדיכאון עמיד עם היפומאניה אחת ולכן ליתר בטחון אני מקבלת למיקטל 200 מג'.בנוסף לוקחת נורטילין 50מג' לדיכאון ו0.5 קלונקס בלילה.אני סובלת מבעיית שינה מאוד חמורה...ניסנו את כל האופציות האפשריות עד שקיבלתי סרוקוול 100 מג' ועתה ברוך ה' אני ישנה 5 שעות בלילה שזה מבחינתי נס גדול. אני נוטלת את הסרוקוול מזה חודשיים וחצי ובחודש האחרון שמתי לב שיש לי תיאבון מוגבר ואין לי כל כך שליטה. רציתי בבקשה לשאול לגבי התרופה אביליפיי. הבנתי שהיא לא משמינה אבל מצד שני היא מעוררת. האם לדעתך דר' זה נכון? אני מאוד שוקלת את ההחלפה... כל חיי הייתי רזה ופתאום התחלתי להשמין. במידה וממליץ האם היא בסל הבריאות?אישרו לי לאחר ערעורים את הסרוקוול.אז האם תוכל לומר לי מה אפשר לעשות/לומר במידה ושייך להחליף.(כמובן עם רצפט של פסיכיאטר) בבקשה עזרתך בנדון.

15/09/2011 | 21:07 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. תשובות: 1) אביליפי אכן מעוררת, והיא אכן לא משמינה. העוררות יכולה להוות יתרון (כשיש תופעות לוואי של עייפות עם תרופות קודמות) והיא יכולה להיות חסרון (אם יש בעיות שינה). 2) אני לא יכול לתת המלצות לטיפול דרך פורום אינטרנט - את צריכה להבידק ע"י הרופא המטפל שלך ואז להחליט אם יש מקום בהחלפת הטיפול. ניתן רק לומר שגם סרוקוול וגם אביליפי תרופות טובות ויעילות כנגד תסמינים פסיכוטים וגם כמייצבים של מצב רוח. 3) אביליפי היום היא מאושרת כקו שני בסכיזופרניה בקופ"ח כללית ולאומית (אז אם קיבלת אישור לסרוקוול לא צריכה להיות בעיה בלקבל אישור לאבילפי). בברכה, ד"ר אהוד ססר

11/02/2014 | 16:36 | מאת: isoaq

יש לי עמידות לתרופה

מנהל פורום סכיזופרניה