סכיזופקטיב וסכיזופרניה

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

06/09/2011 | 18:12 | מאת: אנונימית

ד"ר ססר שלום, רופאה מקופת חולים אבחנה אצלי הפרעת מצב רוח סכזופקטיבית מה ההבדל בין זה לסכיזופרניה... שאלה נוספת... האם חוויה טראומטית נפשית (לא פיזית) יכולה לגרום לתסמינים של סכיזופרניה שבשלב במסוים נעלמים כלומר שהיסוד איננו גנטי אלא טראומטי רגשי נפשי.. כיצד רופא יכול להבחין בין מצב שיכול להשתנות לבין אבחנה מוחלטת במחלה...

15/09/2011 | 20:50 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. 1) ההבדל בין הפרעה סכיזואפקטיבית לבין סכיזופרניה - בהפרעה סכיזואפקטיבית יש מרכיב אפקטיבי משמעותי - כלומר מרכיב של דכאון או מאניה ("היי") במקביל לתסמינים הפסיכוטים. 2) השאלה הנצחית על גנטיקה מול סביבה - סכיזופרניה היא למעשה "סל" של הפרעות שעונות על קריטריונים מסויימים (כגון פסיכוזה וסימנים שליליים), התורשה היא מורכבת. אמנם יש מרכיב תורשתי אך בהחלט יש גם מרכיבי סביבתי מכריע. למשל - לתאום זהה של אדם המאובחן כסובל מסכיזופרניה יש 50% סיכוי לקבל את אותה האבחנה - כלומר 50% סיכוי שלא - וזאת למרות המטען הגנטי הזהה. ולשאלתך - טראומה נפשית לא אמורה לגרום לתסמינים של סכיזופרניה ללא שהיתה מראש נטיה תורשתית, אך היא בהחלט יכולה להוות טריגר להתפרצות המחלה. את שואלת איך רופא יכול להבדיל בין מצב זמני ואבחנה מוחלטת? רק לאורך זמן. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה