האם אפשר לקבל תרופה נגד דיכאון יחד עם תרופות אנטיפ

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

06/09/2011 | 17:41 | מאת: בלה

שלום. בני, בן 23 קיבל כל מיני סוגי תרופות נוגדות פסיכוזה כגון: רספירדל, זיפרקסה, סוליאן, סרוקוול. כרגע הוא מקבל אינבגה שגורמת לו המון תופעות לוואי. כרגע הוא ממש בדיכאון: אין לו חשק לכלום, אין לו חברים וגם אין לו יכולת ליצור קשרים חדשים. הוא לא נהנה מכלום, לא קם מהמיטה, אוכל רק כי תרופה גורמת לו לתאבון חייתי, מדבר שאין טעם בחיים . האם יש תרופה נוגדת דיכאון שמשתלבת עם תרופות אנטיפסיכוטיות?

07/09/2011 | 14:23 | מאת: ליאת

כן, תרופה טובה שמשתלבת טוב עם אינווגה היא ויאפקס. רפואה שלמה

07/09/2011 | 15:09 | מאת: בלה

האם לרוב התרופות נוגדי פסיכוזה אפשר למצוא תרופה נגד דיכאון?

15/09/2011 | 20:41 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. אין אפשרות לאבחן דרך פורום אינטרנט ומכאן שאי אפשר להמליץ על טיפול ספציפי. בהחלט יכול להיות שמדובר בדכאון אולם יש לקחת בחשבון גם אפשרויות אחרות כגון תסמינים שליליים של סכיזופרניה או תופעות לוואי של התרופות. לפעמים קשה להבדיל ויש צורך בבדיקה מעמיקה. גם כשכן מדובר בדכאון - יש סוגים שונים של דכאון (כגון דכאון פסיכוטי שמלווה את ההתקף עצמו או לחילופין דכאון פוסט פסיכוטי) וכל אחד מצריך התייחסות ספציפית. בכל מקרה - במידה ויש צורך במתן תכשירים נוגדי דכאון (ןזה לא בהכרח המצב) - אין מניעה לתת אותם במקביל לתרופות נוגדות פסיכוזה. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה