סרוקואל

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

23/08/2011 | 13:23 | מאת: ש.

בס"ד שלום רב, הנני אדם כבן-30 הסובל מזה כ-15 שנה מדיכאון קליני, סכיזו-אפקטיב, OCD והפרעות אישיות. מטופל בפאקסט (60 מ"ג), אלטרול (50 מ"ג) ואלפרליד (3 מ"ג). בשנים האירונות חלה החרפה במצבי. הדבר מתבטא, בעיקר, בהתקפי דיכאון פסיכוטי קשים. להלן השאלה: (חוות דעת שניה) האם מותר להשתמש בסרוקואל בזמן ההתקף לשם הרגעה, בלא שימוש קבוע בתרופה זו? במידה וכן, תוך כמה זמן תרופה זו יכולה להשפיע ואיך? בתודה מראש, ש.

23/08/2011 | 14:47 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. לא ניתן לתת חוות דעת ספציפית דרך פורום אינטרנט. באופן כללי מצבים של דכאון פסיכוטי דורשים טיפול בתכשיר נוגד פסיכוזה, וסרוקוול הוא כזה. כמו כן, אם האבחנה הבסיסית היא הפרעה סכיזואפקטיבית, אזי יש נטיה למצבים פסיכוטים חוזרים ולכן הטיפול המומלץ בד"כ (שוב, ללא התייחסות ספציפית למקרה שלך) הוא טיפול קבוע בתכשיר נוגד פסיכוזה, ולא שימוש רק בזמן התקפים. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה