הפרעה סכיזואפקטיבית

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

06/07/2011 | 09:44 | מאת: א.ב

שלום רב, האם מחלה סכיזו אפקטיבית אומרת שהחולה הוא סכיזופרן במלוא ההגדרה או שרק סובל מתופעות דומות לסיזופרניה.

06/07/2011 | 11:00 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. הפרעה סכיזואפקטיבית על פי ההגדרה היא מצב שבו יש גם את הקריטריונים לסכיזופרניה וגם את הקרטריונים לאפיסודה אפקטיבית (כלומר מאניה או דכאון). בנוסף, ע"פ ה-DSM, צריכים להיות סימנים פסיכוטים לפחות למשך שבועיים גם ללא מצב אפקטיבי מקביל. רק נוסיף שאין משמעות מיוחדת לעצם ההגדרה האבחנתית ומטפלים על פי הסימפטומים הנפשיים. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה