כיצד ניתן

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

27/05/2011 | 21:58 | מאת: דון

לדעת באם אדם כלשהו לוקה בסכיזופרניה? אני מבין שלא ניתן לענות סתם ככה על רגל אחת ושהדבר כרוך באיבחון. הפציאנט ככל הנראה מגלה תסמינים כלשהם העונים להגדרת המחלה. אבל מה שנראה בעייתי מבחינתי זה שעד לרגע האיבחון הבן אדם לא נחשב עדיין סכיזופרני, אך מרגע האיבחון הוא כמו מוטבל לתוך המחלה. כי הרי הסיכזופרניה או כל מחלת נפש לצורך העניין היא לא כמו שפעת או מחלה וירלית אחרת שיכולה להיות מדידה. פשוט עושים בדיקה ומבררים האם יש לך אותה או לא. שאלתי היא על איזה מדדים מדובר כאשר מדובר במחלת נפש? כלומר האם מחלת נפש היא דבר מדיד? ואם כן באילו אמצעי מדידה משתמשים? תודה מראש.

01/06/2011 | 22:06 | מאת: בנ"י

בדיוק בשביל זה הולכים לפסיכיאטר, ובשביל זה הוא למד פסיכיאטריה.

03/06/2011 | 10:28 | מאת: דון

בשביל זה שאלתי אותו ולא אותך...

05/06/2011 | 13:31 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. הפרעות נפשיות מאובחנות ע"י בדיקה פסיכיאטרית (בד"כ בדיקות חוזרות לאורך זמן) ע"פ מדדים של תסמינים נפשיים כגון תופעות פסיכוטיות, תופעות אפקטיביות (מצב רוח), סימני חרדה, מדדים תפקודיים, מאפיינים אישיותיים ועוד. אלה מדידים לפי סולמות הערכה. זה נכון שאין בדיקת דם כמו במחלות זיהומיות כך שהאבחון נעשה על פי תסמינים ולא ע"פ מחולל. יש לומר שזה כך במגוון רחב של מחלות ברפואה ולא רק בפסיכיאטריה. הרי אנחנו עדיין רחוקים מלדעת הכל ברפואה. כשמטופל מאובחן כסובל מסכיזופרניה הוא לא "מוטבל במחלה" כלשונך. האבחנה יכולה להשתנות לאורך זמן בהתאם למצבו (ולעיתים גם מגיעים למסקנה שהאבחנה המקורית היתה שגויה). בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה