סוליאן וציפרלקס

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

16/05/2011 | 18:18 | מאת: רעות

שלום, האחיין שלי נוטל 100 מ"ג סוליאן + 10 מ"ג ציפרלקס בכל יום. הוריו מוטרדים מאד מהסוליאן, מוטרדים מהתמכרות ומתופעות לוואי בלתי הפיכות גם לאחר שיגמור את הטיפול. (בינתיים הוא נוטל שבועיים וחצי ויש עייפות, השמנה וחוסר שקט.) אחת מתופעות הלוואי עליהן הם שמעו היא בעייה בחשק המיני. האם מינון כזה יכול לגרום לנזק בלתי הפיך גם לאחר הטיפול? הוא קיבל את התוספת של הסוליאן מאחר ויש לו חרדות ודיכאון, והפסיכיאטר אמר שלתת רק ציפרלקס זה מסוכן כי זה יכול לגרום לאובדנות. (אין לו סכיזופרניה) אודה על תשובה, רעות

18/05/2011 | 11:15 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. מינון סוליאן של 100מג הוא מאד נמוך (המינונים המקובלים בסכיזופרניה הם בטווח 400מג-1200מג). יש להניח שהסיבה האחיין שלך מקבל סוליאן זה כתוספת טיפול נגד דכאון וחרדה ולא לתופעות פסיכוטיות. בכל אופן סוליאן היא לא תרופה ממכרת (לא במינון זה ולא במינון גבוה). סוליאן בד"כ לא גורמת להשמנה. יכולות להיות תופעות לוואי כגון קשיון שרירים, אי שקט או סחרחורות - אך זה נדיר מאד במינון נמוך של 100מג. לגבי תופעות לוואי מיניות - סוליאן יכולה להעלות הורמון בשם פרולקטין שיכול לדכא חשק מיני - אולם שוב, במינון נמוך התופעה נדירה ביותר - ובכל מקרה זה הפיך. אגב, לציפרלקס גם יש תופעות לוואי מיניות (דווקא נפוצות כגון עיכוב אורגזמה ופגיעה בחשק) והיא גם יכולה לגרום לאי שקט (במיוחד בשבועות הראשונים) כם גם עליה במשקל. בגל מקרה מומלץ להתייעץ עם הרופא המטפל. בברכה, ד"ר אהוד ססר

18/05/2011 | 20:08 | מאת: רעות

ד"ר ססר, תודה רבה! רעות.

מנהל פורום סכיזופרניה