הפרעת אישיות גבולית

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

06/04/2011 | 21:05 | מאת: ירון

שלום אני אובחנתי ע"י שני פסיכיאטרים שונים כאשר אחד קבע שיש לי הפרעת קשב וריכוז ללא היפראקטיביות ואילו השני קבע שיש לי הפרעת אישיות גבולית. מה עושים במקרה הזה ומה באמת ההבדל המהותי בין שתי ההפרעות האלה? כי קראתי עליהם והן נראות דומות לחלוטין. ומה הההבדל בטיפול בשניהם- אני יודע שלהפרעת קשב לוקחים ריטלין אבל מה הטיפול להפרעת אישיות גבולית? ירון

10/04/2011 | 16:24 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום ירון. ראשית - פסיכיאטריה אינה מדע אבחוני מדוייק ולעתים פסיכיאטרים שונים נותנים אבחנות שונות. לעיתים האבחנה מתבהרת רק לאורך זמן. לגבי האבחנות שאתה מעלה (הפרעת אישיות גבולית והפרעת קשב), מדובר באבחנות שונות לגמרי (אך אין מניעה שיהיו את שניהם במקביל). בכל אופן הפרעת אישיות גבולית מדברת על אי יציבות רגשית, אי יציבות בין אישית, אימפולסיביות, ריקנות, התפרצויות זעם ועוד. הפרעת קשב לעומת זאת היא רק זאת - הפרעה ביכולת לשמור על קשב (ריכוז) לאורך זמן. הטיפול בהפרעת אישיות היא משולבת וכוללת היבטים פסיכולוגיים, תרופתיים ושיקומיים. הטיפול בהפרעת קשב היא בד"כ בעיקר תרופתית (למשל ריטלין) אם כי יש גם טיפולים פסיכולוגים שיכולים לעזור. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה