תורשה

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

02/03/2011 | 12:06 | מאת: שני

אבי וסבתי סבלו מסכיזופרניה בה חלו יחסית בגיל מאוחר (60 בערך). גם סבי סבל ממשהו נפשי..לא יודעת מה בדיוק נראה לי דיכאון. אני עצמי סובלת מדיכאון קל וחרדות מטופלת תרופתית בויאפקס. מתפקדת טוב בסה"כ. אני מבינה שהסיכוי שלי לסכיזופרניה הוא 12 אחוז. מה עם ילדי? אני ממש חוששת. 1. האם יש דרך למנוע פריצת מחלה, דרך תזונה או משהו אחר? 2. האם אפשר לבדוק גנטית לפני שנכנסים להריון ולעשות הפריה בלי הגנים הבעיתיים? תודה, אמא מודאגת...

04/03/2011 | 18:32 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום שני. סוגיות התורשה בסכיזופרניה עולות פעמים רבות בפורום. ולשאלותייך: 1) במידה ולא יופיעו אצלך תסמינים של סכיזופרניה הסיכון (הסטטיסטי יש להדגיש) שילדייך יסבלו מסכיזופרניה הוא כמו כל האוכלוסייה (כלומר כ-1% בלבד). 2) האם יש דרך למנוע את פריצת המחלה? לצערנו לא ידוע היום על משהו ספציפי שיכול למנוע את פריצת תסמיני הסכיזופרניה, אולי זה משהו שישתנה בעתיד, יש היום מחקרים רבים שחוקרים את הנושא. בכל זאת ההגיון אומר להימנע מדברים שיכולים להחמיר פסיכוזה אצל מתמודדי סכיזופרניה קיימים כגון שימוש בסמים ואלכוהול. 3) אין היום בדיקות גנטיות לסכיזופרניה. גם לא נראה שיהיו בעתיד הנראה לעיל בשל המנגנון הגנטי המורכב. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה