שלום!

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

16/08/2010 | 18:05 | מאת: אבי

שלום,אני אבי..והשאלה שלי היא כזאת- אני מוגדר כחולה בסכיזופרניה F-20 הסוג, כנראה לפי מה שהבנתי, הוא הסוג הקל ביותר או לפחות אחד הקלים,ורציתי לדעת איך יודעים אם הסימנים השליליים ירדו לגמרי? כלומר מהחיוביים נרפאתי לחלוטין...אני לא יכול לדעת בעצמי אם הם ירדו מכיוון שיש לי סוג של הפרעת שינה ומה שזה אומר בקצרה שאני לא מסוגל לקום בבוקר ואפילו צריך לישון ביום 12 שעות ולכן אני לא יכול לשלב עבודה ולימודים ביחד...ואז מה שקורה שאני מעדיף ללמוד וככה לא יוצא שאני עובד,זאת אומרת שמבחינה תפקודית אני לא יכול לדעת וגם אני מכיר כמה אנשים שהם מתפקדים מאה אחוז והם עדיין סובלים מסימנים שליליים ככה שאפילו אם ארצה לא אוכל לדעת. מצד שני אני רואה את עצמי כאחד שהחלים או נרפא לגמרי מהמחלה, אני רואה את זה ככה- כמו אחד שעבר תאונה ועובר פיזיותרפיה כדי ללכת שוב אם הוא הולך כנראה שהוא החלים ואני מרגיש שרפיתי את המוח שלי ככה שאני כבר החלמתי וזה לא אומר בוודאות שאם אני עובד או לא עובד זה בכלל קשור לזה שהמוח שלי בריא כבר והחלמתי.

19/08/2010 | 19:53 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום אבי. מספר דברים: 1) F20 זה שם הקוד לסכיזופרניה לפי שיטת האבחון העולמית (ה-ICD 10) ואין אבחנה בין סוג "קל" או "קשה" בקוד הנ"ל. 2) איך יודעים אם סימנים שליליים חלפו? זאת שאלה מורכבת ובכל מקרה אין תשובה מוחלטת של כן או לא אלא מהי דרגת החומרה של התסמינים האמורים. יש לומר שהסימנים השליליים בסכיזופרניה הם בד"כ יוחר כרוניים מאשר הסימנים החיוביים. בכל אופן הסימנים השליליים הם רבים וכוללים (בין השאר) חוסר יוזמה, אפתיות, הסתגרות, חוסר הנאה, חוסר ריכוז, השטחת אפקט (הבעות פנים מצומצמות), ירידה בנפח הדיבור ועוד. תוחל להעריך לגבי עצמך מהי דרגת החומרה של התסמינים הנ"ל אצלך. כמו כן כדאי להתייעת עם הרופא המטפל שמכער אותך אישית. 3) הפרעות שינה לא מוגדרות בד"כ כ"סימן שלילי". להפרעות שינה יכולות להיות סיבות רבות (גופניות ונפשיות) ויש לפנות לרופא המטפל לברר את הנושא. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה