סוליאן

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

11/02/2011 | 23:08 | מאת: ליאתי

שלום רב, במה התרופה אינווגה שונה מסוליאן? האם אינווגה יכולה לשמש כטיפול למצב פסיכוטי חד פעמי או שאינווגה משמשת רק לטיפול במחלת הסכיזופרניה או הפרעה בי פולרית? איזה תרופות משמשות לטיפול בסכיזואפקטיביות? האם סכיזואפקטיביות מחלה יותר קלה מסכיזופרניה? כשהתרופה עוזרת ונעלמים כל סימני המחלה כולל השליליים סימן שאותו אדם מבריא? האם אותו אדם שימשיך ליטול את התרופה באותו המינון למשך שנים יובטח לו כי לא יחזרו סימני המחלה? (אני מדברת על תרופת אינווגה 9 מ"ג ביום). תודה מראש, ליאת

13/02/2011 | 13:16 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. 1) אינווגה וסוליאן הן שניהן תרופות אנטיפסיכוטיות ומכאן שניתן להשתמש בהן למגוון מצבים שבהם יש מרכיב פסיכוטי (לא רק סכיזופרניה). זה כולל גם מצבים של פסיכוזה חד פעמית. במקרה כזה יש שאלה טכנית - קופות החולים נותנות את התרופות החדשות בהנחה של 85% רק למקרים מסויימים (סכזופרניה, הפרעה סכיזואפקטיבית, הפרעה ביפולרית) ובשאר המקרים יהיה צורך לשלם מחיר מלא אם רוצים את התרופות החדשות. 2) בהפרעה סכיזואפקטיבית מטפלים גם בתרופות אנטיפסיכוטיות (כאמור לעיל) וניתן לשלב גם תרופות "מייצבות מצב רוח" (כגון ליתיום, טגרטול, דפלפט, למיקטל) אן תרופות נוגדות דכאון (רק במקרה שלא היו מצבים מאניים בעבר). 3) להפרעה סכיזואפקטיבית יש בד"כ פרוגנוזה (מהלך) פחות קשה מסכיזופרניה אך כמובן שאי אפשר לומר לגבי מקרה ספציפי. בכל מקרה ההפרדה בין סכיזופרניה והפרעה סכיזואפקטיבית היא די מלאכותית ומדובר למעשה בוריאציות בציר האפקטיבי (של מצב הרוח). 4) סימנים שליליים יותר עמידים לטיפול מאשר סימנים חיוביים ובמקרים רבים נשארים אתם באופן חלקי, גם כשהטיפול עוזר לתסמינים חיוביים. כמובן שיש מקרים שגם יש שיפור בסימנים השליליים (ניתן לראות תשובות מפורטות יותר בנושא בשרשורים אחרים בפורום). בכל מקרה אי אשפר "להבטיח" שלא יחזרו סימני מחלה, אולם הסטטיסטיקה אומרת שכאשר מקפידים על טיפול ומעקב הסיכוי לחזרה של המחלה נמוך בהרבה. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה