שאלה

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

10/08/2010 | 19:49 | מאת: גלית

היתה לי תקופה של שנים בהן לא יכלתי לעקוב אחר דברים שנאמרו לי. בקושי הצלחתי לשמוע את המשפט הראשון בשיחה ואחר כך התחושה היתה שהמילים אינן מגיעות אליי. ללא קשר, לאחרונה אובחנתי כסובלת מהפרעה סכיזואפקטיבית. רציתי בבקשה לדעת אם מה שתיארתי אופייני לסכיזופרניה. אגב, לא שמעתי אף פעם קולות והבעיה שתיארתי חלפה ללא תרופות אנטי-פסיכוטיות. תודה מראש.

16/08/2010 | 07:03 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום גלית. את מתארת סימפטום כללי מאד - חוסר ריכוז תוך תחושה שה"מילים לא מגיעות אלייך". סימפטום כזה יכול להתאים למגוון רחב מאד של מצבים נפשיים (כולל, בין השאר, הפרעה סכיזואפקטיבית או סכיזופרניה אך גם הפרעת קשב, הפרעות במצב רוח, הפרעות חרדה ועוד הרבה מצבים אחרים) ויכול להיות גם ממצא תקין במצבים של לחץ. לכן לצורך בירור מעמיק יותר יש לפנות לפסיכיאטר. לגבי קולות - לא כל אחד המאובחן כסובל מסכיזופרניה (או הפרעה סכיזואפקטיבית) שומע קולות. סכיזופרניה היא הפרעה הטרוגנית עם הסתמנויות שונות ומגוונות ורק בחלקם יש מרכיב של הזיות שמיעה. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה