חברה סכיזופרנית

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

08/08/2010 | 08:28 | מאת: רווית

שלום רב. אחי בחור בן 33. לאחר המון שנים של חיפוש חברה , התחיל לצאת עם בחורה בת כ 34 שהתבררה כחולת סכיזופרניה המטופלת ב Haloper 10 . מכיוון שאחי איננו בר דעת דייה הוא איננו מבין את המשמעות. רצוני לדעת האם אישה זו יכולה לגדל משפחה? האם היא עלולה לפגוע בילדיה או בעצמה? האם היא תהפוך להיות תלותית? (מרבית הזמן היא רובצת במיטה, יש לה שחור ממש מתחת לעיניים) המפשחה שלה לוחצת על אחיה להתחתן איתה. אחנו פוחדים. זקוקים לעצה ולתשובות. תודה

10/08/2010 | 13:11 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום רווית. שאלתך היא שאלה שעולה רבות אצל בני משפחה של אנשים הנמצאים בקשר עם מטופלים הסובלים מסכיזופרניה וכבר התייחסתי לכך מספר פעמים בפורום. במידה ולא קראת את שאר ההודעות להלן התמצית: ניתן לנהל מערכות יחסים יציבות ומספקות עם מטופלים המתמודדים עם הפרעות נפשיות ובכללם גם מסכיזופרניה. יש לזכור שמתחת לכל כותרת של "הפרעה נפשית" מסתתר אדם שהוא עולם ומלואו, עם כל המורכבות שבדבר. ואכן - יש לזכור שסכיזופרניה היא הפרעה מורכבת שמתבטאת באופן שונה מאד מאדם לאדם, לעתים יש מגבלות תפקודיות קשות ולעתים המגבלות הן מינימליות, אם בכלל (ואף היה כבר זוכה בפרס נובל שסבל מסכיזופרניה). אנשים המתמדדים עם סכיזופרניה יכולים באופן כללי להקים ולגדל משפחות אולם יש לבחון כל מקרה לגופו ובעיקר את רמת היכולת התפקודית. כמו כן אין שום סיבה שהיא תפגע בילדיה, ורוב הנשים שפוגעות בילדיהם כלל לא סובלות מסכיזופרניה. לגבי תלותיות - שוב, צריך לבחון כל מקרה לגופו. אחוז ניכר מהסובלים מסכיזופרניה יכולים לקיים חיים עצמאיים ללא תלות. לפיכך מומלץ שאחיך יפנה לייעוץ, יחד עם זוגתו ובהסכמתה, לרופא המטפל שלה לבירור הסוגיות האמורות לעיל לעומק. לגבי שאלתך לגבי הבאת ילדים לעולם - מובן שאין מגבלה, אך יש לזכור שהסיכוי הסטטיסטי שיוולד ילד שילקה בהמשך בסכיזופרניה הוא מעט גודל יותר מבאוכלוסיה הכללית - כ-12% סיכוי לעומת 1%. ובכל זאת - רוב הסיכוי (כ-88%) שהילד לא ילקה בהפרעה זו. הערה אחרונה - לא ברור לי למה את קבועת שאחיך "אינו בר דעת דייה ואינו מבין את המשמעות". אולי הוא מבין את המשמעות ופשוט החליט אחרת מהדעה של המשפחה? בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה