מידע על פנפט

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

14/10/2014 | 19:21 | מאת: שירה

שלום רב. 1. תוך כמה זמן משפיעה התרופה פנפט על הסימנים החיוביים והשליליים של הסכיזופרניה? 2.מה הן תופעות הלוואי של הפנפט? 3.האם מותר ליטול פנפט בהריון? 4. אני נוטלת 20 מ"ג סרוקסט, כמה מ"ג פנפט אצטרך לקחת? (בהתחשב בכך שאמורה לעבור מ- 25 מ"ג זיפרקסה לפנפט כי הזיפרקסה יעילה עלי באופן חלקי וגם כי הסרוקסט מעלה את ריכוז הפנפט בדם)? בתודה מראש, שירה.

1. כמו שאר התרופות האנטיפסיכוטיות היא משפיעה תוך מספר שבועות על הסימנים החיוביים, אין עדיין הוכחה טובה שהיא משפיעה על סימנים שליליים. 2. פנפט חוסמת את הרצפטורים לדופמין וסרוטונין, כלומר היא תרופה אנטיפסיכוטית מדור שני, כמו שאר התרופות מקבוצה זו היא פחות גורמת לתופעות לוואי אקסטרפירמידליות (נוקשות שרירים, רעד, תנועות לא רצוניות), היא כן גורמת יותר לתופעות מטבוליות כמו עליה במשקל, עליה בסוכר בצום, עליה בשומנים בדם. במהלך הטיפול יש לבצע בדיקות שגרתיות של ספירת דם, רמת סוכר בצום, רמת אלקטרוליטים, תפקודי כבד ואק"ג. 3. פנפט שייכת לסיווג C בהריון כמו שאר התרופות האנטיפסיכוטיות. סיווג C משמעותו: "לא ידוע על נזק לעובר בבני אדם אולם בחיות נראה נזק או לא נעשו מחקרים בבני אדם או בחיות". כדי לקבל מידע עדכני על מה שפורסם על ההשפעה של תרופות בהריון כדאי לפנות למכון הטרטולוגי בהדסה, אסף הרופא או רמב"ם שם אוספים את המידע. 4. אין אפשרות לדעת מראש, את צריכה לתכנן עם הרופא שלך את המעבר.

מנהל פורום סכיזופרניה