פסיכוזה לא מטופלת

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

04/04/2014 | 21:38 | מאת: החולה המדומה

שלום דר 1.האם אי מתן טיפול תרופתי (תרופות אנטי פסיכוטיות) לחולה (למשל) בסכיזופרניה (במצב פסיכוטי) יכול לגרום לנזק בלתי הפיך לתפקוד המוח (תאים).? (חולה שנמצא תקופה של שנים במצב פסיכוטי) 2.האם הנזק למוח יכול להתבטא באופן פיסי (תפקוד הגוף)? או באופן נפשי (נגיד לגרום לפיגור שכלי או אוטיזם) תודה על תשובתך

1. מצב פסיכוטי נחשב למצב "טוקסי" (רעיל) למוח, בגלל שמשתחררים בו חומרים שבכמות גבוהה יכולים לפגוע בתאי המוח. בדרך כלל רואים אחרי מצב פסיכוטי ירידה בתפקוד השכלי (קוגניטיבי). טיפול תרופתי בדרך כלל מקצר את משך הזמן שבו אדם נמצא במצב פסיכוטי ויכול להפחית את הנזק. 2. במקרים קיצוניים בהם הפגיעה הקוגניטיבית קשה רואים פגיעה בתפקוד עד כדי חוסר יכולת לדאוג לצרכים הבסיסיים כמו אוכל והגיינה. פיגור שכלי ואוטיזם הם מצבים שונים לחלוטין. פיגור שכלי הוא מנת משכל נמוכה מהממוצע שקיימת מגיל הילדות וקבועה לאורך החיים. הרבה סיבות יכולות לגרום לכך: תסמונות גנטיות, זיהומים בהריון, פגיעה בלידה, חוסר בהורמונים, חבלות ראש וכו'. אוטיזם הוא קבוצה של מחלות שמופיעות בגיל הילדות המוקדמת ומתבטאת בעיקר בקשיים בתקשורת - בשפה ובאינטראקציות חברתיות.

מנהל פורום סכיזופרניה